Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Szeptember 01. 15:23, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Egyenruhások a Pápai járás több iskolájának közelében

Egyenruhások a Pápai járás több iskolájának közelében

A pápai rendőrök polgárőrökkel és közterület-felügyelőkkel együtt segítik a diákok biztonságos közlekedését szeptemberben.

Az Iskola rendőre program keretében a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2021 szeptemberében a reggeli becsengetés előtt több pápai és vidéki általános iskola közelében ügyelnek az iskolába érkező diákok és kísérőik biztonságára. Az úttesten történő átkelés segítése mellett a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak annak ellenőrzésére is, hogy a gépjárművezetők megadják-e az elsőbbséget a gyalogos-átkelőhelyen áthaladók számára, valamint felügyelik a passzív biztonsági eszközök használatát, a gyermekek utasként történő szabályos szállítását és a közlekedési jelzőtáblák utasításainak betartását is. A tanév eleji forgalomsegítésben a pápai közterület-felügyelők, valamint a Pápai járás polgárőr egyesületei is részt vesznek.

A tanév első napján az iskolarendőrök a pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola 1. osztályosait köszöntötték, akiket fényvisszaverő karkötővel ajándékoztak meg.
A Pápai Rendőrkapitányság a tanévkezdés miatt megnövekedett forgalomra tekintettel a balesetek megelőzése érdekében az alábbi közlekedési szabályok betartására hívja fel a figyelmet:
• Gépjárművel és kerékpárral közlekedve a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket fokozott óvatossággal és körültekintéssel, valamint olyan sebességgel kell megközelíteni, hogy a gyalogosok számára az elsőbbségadási kötelezettség megadható legyen.
• Kézben tartott mobil telefon használata sem a gépjárművezetők, sem a kerékpárosok számára nem megengedett.
• A gyalogos-átkelőhelyen a biciklisek csak a kerékpárjukat tolva közlekedhetnek.
• Amennyiben a közelben kijelölt gyalogos-átkelőhely van, úgy gyalogosok csak ott haladhatnak át az úttesten.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék