Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 15. 12:46, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Mindenkit arra kérnek, hogy tartsák otthon óvodás és bölcsődés gyermekeiket is

Mindenkit arra kérnek, hogy tartsák otthon óvodás és bölcsődés gyermekeiket is

Egyelőre nem zárják be a pápai óvodákat és bölcsődéket, de mindenkit arra kérnek, hogy készüljenek fel erre a helyzetre is a következő napokban.

A Városházán egyeztetéseket folytattak a pápai intézmények vezetőivel. Az egyeztetés résztvevőivel telefonos kapcsolatban volt a házi karanténban lévő Áldozó Tamás polgármester.

- Az óvodák és a bölcsődék bezárásáról a polgármester hozhat döntést. Az intézményvezetőkkel közösen az a döntés született, hogy egyelőre nem zárnak be a pápai bölcsődék és óvodák, viszont arra kérik a szülőket, hogy ha megtehetik, ne vigyék gyermekeiket közösségbe, maradjanak otthon.

- Kiemelten kérik, hogy ha a család valamelyik tagja járt a kormányrendeletben meghatározott öt ország (Irán, Kína, Dél-Korea, Olaszország és Izrael) valamelyikében, akkor mindenképpen tartsák otthon gyermekeiket is.

- Akik nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét, gyermekeik mehetnek óvodába és bölcsődében, teljes munkaidőben, kis csoportos ügyeletet tartanak az intézmények.

- A járványhelyzet tovább rosszabbodhat, ez esetben valószínűleg teljesen be fogják zárni az óvodákat és a bölcsődéket, arra kérik a szülőket, hogy erre készüljenek a következő napokban.

- A szülőktől a gyermekeket az ajtóban veszik el a nevelők, szülők nem mehetnek be az óvodákba és a bölcsődékbe, amelyekben nagy gondot fordítanak a higiéniára.

- Bezár az idősek napközije.

- A fogyatékosok nappali intézete az óvodákhoz hasonló ügyeletet tart.

- Az önkormányzat teljesíti a gyermekétkeztetésben vállalt kötelezettségeit, az ételt azonban nem az óvodából, hanem az óvodai konyhából tudják elvinni a szülők, az ott biztosított edényekben. Az iskolában étkeztetést sem lehet végezni, a Nátus konyha épületében lesz lehetőség étkezni az iskolai ügyelet idejében, vagy lesz lehetőség elvinni onnan az ételt.

- Hétfőtől a polgármesteri hivatalban a személyes ügyfélfogadás szünetel, csak indokolt, halaszthatatlan ügyekben lehet személyesen egyeztetni, előre egyeztetett időpontban. Telefonon és e-mailben kell ügyet intézni.

- A múzeumok, könyvtár, a JMSZK, a Városi Piac és a Várkertfürdő helyzetéről a jövő héten döntenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk