Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Augusztus 05. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MNO

Egyedi telefon mindenkinek: bemutatkozott a Motorola X

Egyedi telefon mindenkinek: bemutatkozott a Motorola X

Sokáig nem találta a helyét az amerikai vállalat, ám az első, a Google szárnyai alatt fejlesztett telefonnal úgy tűnik, hogy megtalálták a helyes utat. A telefon nemcsak szép, de a felhasználó a saját igényeire szabhatja, hogy pontosan úgy nézzen ki, ahogy neki tetszik.

Már hosszú ideje csepegtették az információkat a Motorola X körül, ám tegnap este végre hivatalosan is lelepleződött az újdonság.

A már teljes egészében a Google szárnyai alatt, Amerikában fejlesztett és gyártott készülékbe egy kétmagos, 1,7 GHz-en működő Qualcomm Snapdragon S4 Pro processzor került, amit egy Adreno 320 GPU és 2 GB RAM egészít ki. A beépített memória mérete verziótól függően 16 vagy 32 GB lehet, természetesen lehetőség van microSD segítségével további bővítésre. A hátoldalra egy 10 megapixeles, ClearPixel technológiával felvértezett kamera került, amivel éjszaka is lehetőségünk nyílik éles fotók készítésére. Az egység képes HDR, sorozat- és panorámafelvételek készítésére is, videót pedig 1080p felbontásban, 60 fps sebességgel rögzíthetünk.

A Motorola egy igazán személyessé alakítható telefont mutatott be az X személyében, hiszen míg az előlap fekete és fehér színben pompázhat, a hátlap 18 féle variációban rendelhető. Akiknek ez is kevés, azok a hátlapra gravíroztathatnak számukra tetsző üzeneteket is.

Az Android 4.2 Jelly Beannel érkező telefon nemcsak külsőleg, de belsőleg is igyekszik más lenni, mint a többiek. A Motorola ezért néhány extra dologgal turbózta fel a rendszert. Megjelent az Active Display névre keresztelt funkció, segítségével alap információkat láthatunk a kikapcsolt, 4.7″-es, 720p felbontású Amoled kijelzőn. Azok dolgát is szeretnék megkönnyíteni, akik beleszerettek a modellbe, mivel a Migrate segítségével könnyen átmenthetik adataikat a korábbi telefonjukról.

Mivel a Motorola X hátlapja ívelt, ezért a gyártó 5,6 és 10,4 mm között határozta meg a vastagságát. A 130 grammos telefon hátlapja alatt egy 2200 mAh-es akkumulátor foglal helyet, amivel 13 órát cseveghetünk 3G-s hálózaton.

A hivatalos itthoni árat és a megjelenés idejét egyelőre homály fedi, de valószínűleg már az ősz folyamán kapunk az amerikai vállalat nagy reménységéből.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során