Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2020. Augusztus 18. 18:02, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egy új pozitív esetet azonosítottak Pápán

Egy új pozitív esetet azonosítottak Pápán

Az elmúlt 6 napban megyénkben azonosított 16 koronavírussal fertőződött közül mindössze 1 volt pápai, 15 fertőzött a megye más településein él - mondta el dr. Áldozó Tamás polgármester a legfrissebb adatok ismertetésekor.

A kontaktkutatás során, az egyik korábban már azonosított fertőzött személy közvetlen családtagjának lett pozitív a koronavírus-tesztje.

Az új fertőzött regisztrálása miatt azonban mégsem nőtt a pápai fertőzöttek száma, mivel a Kormányhivatallal történt adategyeztetés során kiderült, hogy egy korábbi pozitív pápai esetet tévesen regisztráltak pápaiként. Mivvel nem pápai tartózkodási hellyel rendelték karanténba, őt a statisztikákban nem pápaiként kell megjelölni. Az aktív esetek száma maradt 41.

Az elmúlt 6 napban megyénkben azonosított 16 koronavírussal fertőződött közül mindössze 1 volt pápai, 15 fertőzött a megye más településein él.

Folyamatosan járnak le a korábban kiadott karanténhatározatok. A hétfői 291 után ma 209 van hatályban. A járványügyi megfigyelés alá helyezett személyek száma 143, 25 pápai áll járványügyi elkülönítés alatt és 41 a zárlat alá helyezettek száma - mondta el a városvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:07, szombat | Helyi

Rózsaszínbe burkolózott a péntek esti égbolt

Elképesztő látványban volt része azoknak, akik feltekintettek az égre pénteken este.

2024. Május 11. 06:43, szombat | Helyi

A Harry Potter könyvek műfordítója járt Pápán

Tóth Tamás Boldizsár magyar műfordító és szinkrondramaturg volt a vendég a pénteken kezdődő Harry Potter napokon, a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

2024. Május 11. 06:24, szombat | Helyi

Unger Tamás: Van programunk

Az alpolgármestert többen kérdezték, hogy a politikai adok-kapok helyett miért nem inkább a terveikről beszélnek. Válaszul elmondta, a programjuk elérhető a város honlapján, bár elismeri, kissé időigényes lesz átbogarászni.

2024. Május 11. 06:00, szombat | Helyi

Molnár István függetlenként indul a választáson

Célja, hogy leváltsa a mostani polgármestert.