Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. December 08. 15:21, szerda | Helyi
Forrás: MH Pápa Bázisrepülőtér

Egy pápai reptéri tűzoltó az igazi Mikulás

Egy pápai reptéri tűzoltó az igazi Mikulás

Mikulás alakja a gyerekek körében igencsak közkedvelt. Minden évben várják a piros ruhába öltözött „öregembert”, aki ajándékokat és édességeket hoz. A Mikulás, vagyis Szent Miklós püspök a 4. században Myra püspöke volt, és több csoda is köthető a nevéhez, mégis inkább csak az ajándékokról vált híressé. Valójában azonban Szent Miklós nem adott mindenkinek ajándékot; legendája szerint egy szegény embernek az ablakán dobott be érmékkel teli zacskót, hogy az kiházasíthassa leányait. Ezután egy éhínség idején megszaporította a gabonát, hogy az éhezők jóllakhassanak. Mikulás tehát a rászorulók megsegítője, aki boldogságot visz otthonukba.

Így tett Vincellér Zoltán szakaszvezető, az MH Pápa Bázisrepülőtér tűzoltója is. A történet évekkel ezelőtt kezdődött, Vincellér szakaszvezető ugyanis 1995 és 2013 között a Francia Idegenlégió különböző ezredeiben szolgált. 2013-ban már őrmesterként, szakaszparancsnok-helyettesként szerelt le, majd hazaköltözött Magyarországra, és 2019 óta tűzoltó a pápai légibázison. Hazaköltözése óta gyakran tart előadásokat a légióban szolgált évekről, élményeiről. A közelmúltig ezt ingyen csinálta, nem kért belépődíjat a hallgatóságtól. Eszébe jutott azonban, hogyha szednének belépődíjat, akkor a befolyt összeget jótékonysági célra tudná fordítani. Így kezdődött a tűzoltó-Mikulás története.

Mikulásunk az előadások révén befolyt összegből édességeket és ajándékokat vásárolt. December 6-án, Mikulás napján pedig felkerekedett piros ruhájában az MH Pápa Bázisrepülőtér tűzoltó laktanyájából, hogy boldogságot vigyen 24 rászoruló pápasalamoni gyermeknek. Persze nem a tűzpiros Rosenbauer Panther tűzoltóautóval (és nem is rénszarvasszánon) kelt útra. Amerre Vincellér szakaszvezető járt, felvidultak a gyermekarcok, és öröm költözött a szívekbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék