Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. December 19. 17:55, kedd | Helyi
Forrás: Ügyészség

Egy pápai lovasedzésen ittasan balesetező férfit ítélt el a bíróság

Egy pápai lovasedzésen ittasan balesetező férfit ítélt el a bíróság

Eredményes ügyészi fellebbezést követően hosszabb tartamú közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a Veszprémi Törvényszék azt a 42 éves férfit, aki 2022 tavaszán egy pápai lovasedzésen az alkohol fogyasztását követően vezetett edzőkocsival balesetet szenvedett.

A tényállás szerint az elkövető a körbekerített füves edzőpályán versenyre készült, azonban a fogat hajtását megelőzően szeszes italt fogyasztott, közepesen ittas állapotban volt. A két lovat a terhelt hajtotta, mellette ült a segédhajtó, hátul pedig egy további személy állt a kocsin. A lovak az akadálypályán ügetésben haladtak, amikor az edzőkocsi egy balra kanyarodás során – feltehetően a talaj egyenetlensége miatt – megbillent, majd felborult. A kocsi borulásában közrehathatott, hogy a balra kanyarodás során a lovak túl kis ívben fordultak. A baleset következtében a hajtó és a segédhajtó is leestek a kocsiról, míg a hátul álló férfi a kocsiról leugrott, így neki nem keletkezett sérülése. A baleset következtében a segédhajtó és a terhelt is nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A Pápai Járásbíróság a férfit a súlyos testi sérülést okozó, nem gépi meghajtású jármű vezetésével elkövetett ittas járművezetés bűntette miatt 100 000 forint pénzbüntetésre ítélte és három hónapra eltiltotta a közúti járművezetéstől, mely ellen az ügyész súlyosítás végett fellebbezett.

A Veszprém Vármegyei Főügyészség másodfokon eljáró ügyésze a járművezetéstől eltiltás tartamának felemelése végett bejelentett ügyészi fellebbezést fenntartotta, miután a vádlott ittasságának foka és a cselekmény tényleges sérültek körét meghaladóan veszélyeztető jellege miatt a kiszabott büntetés hossza súlytalannak volt tekinthető.

A Veszprémi Törvényszék másodfokú tanácsa az ügyészség álláspontjával egyetértve, a jogerős ítéletében a közúti járművezetéstől eltiltás tartamát nyolc hónapra súlyosította.

Címkék: baleset, ittas vezetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.