Városlista
2024. február 24, szombat - Mátyás

Hírek

2024. Február 06. 16:05, kedd | Helyi

Egy őrült naplója – az S.K. Társulat Kamaraszínházának színpadi játéka

Egy őrült naplója – az S.K. Társulat Kamaraszínházának színpadi játéka

Bele lehet őrülni egy szerelembe? Meddig vagyunk képesek elhitetni magunkkal, hogy jó irányba haladunk? Van befolyásunk a sorsunkra? Mitől őrült az őrült? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ az S.K. Társulat legújabb színpadi darabjában.

Február 3-án mutatta be a kamaraszínház Nyikolaj Vasziljevics Gogol- Egy őrült naplója című művéből készített monodrámáját. A sokunk által ismert történetben Popriscsin napjait követhetjük végig. A viszonzatlan szerelmét, a megfelelési kényszerét, és az elmezavarodott mindennapjait. Az előadás egy érzelmi hullámvasút. Az elején vicces, a közepén szomorú, a végén borzalmas. Így érezhetünk a főszereplő, Popriscsin iránt, aki történet során egyre jobban szétesik, egyre rosszabb állapotba kerül mentálisan. De az őrültségében is van valami értelem. Hiszen a kutyák levelein keresztül - akikről megvan győződve, hogy tudnak írni és olvasni - mégis csak az igazat látja az, akit őrültnek tart a társadalom. Pontosan tudja, ki mit gondol róla. A megdöbbentő színpadi költeményben téboly és valóság között keresi útját a főhős. Meddig képes elhitetni magával, hogy jó irányba halad? Szabó Szilárd hihetetlen átéléssel adja át a főszereplő érzéseit. A darab nézése közben felmerül bennünk a kérdés: vajon mi őrültünk-e meg, vagy a világ körülöttünk?

Popriscsin szerepében: Szabó Szilárd
Helyszín: Pápa, Fő tér Fellner udvar.

További előadások:

- Itt mindenki derül kabaré est
2024. február 17., szombat, 19:00
- Tóték
2024. március 2. szombat

Király Barbara

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 13:57, péntek | Helyi

A PVE legutóbbi műkedvelő kerekasztaláról

A jeles pápai művésztanár, Zsuppán István volt a Petőfi Városbarát Egylet (PVE) legutóbbi, február havi műkedvelő kerekasztalának a vendége.

2024. Február 23. 13:14, péntek | Helyi

Pápai vendéglátóhelyeket ellenőriz a NAV

A NAV Veszprém Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2024. február 26. és március 1. között a vendéglátóhelyeken ellenőriznek, az alábbi járásokban:

2024. Február 22. 21:32, csütörtök | Helyi

Megvan a Pápai Városfejlesztő Kft. új vezetője

Hosszú ideje nem volt vezetője a városüzemeltetési feladatok nagy részét ellátó önkormányzati cégnek, a képviselő-testület csütörtöki ülésén sikerült új ügyvezetőt választani.

2024. Február 22. 15:03, csütörtök | Helyi

Drogot árult Pápán, börtönbe mehet

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 21 éves férfinek, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás.