Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2024. Február 06. 16:05, kedd | Helyi

Egy őrült naplója – az S.K. Társulat Kamaraszínházának színpadi játéka

Egy őrült naplója – az S.K. Társulat Kamaraszínházának színpadi játéka

Bele lehet őrülni egy szerelembe? Meddig vagyunk képesek elhitetni magunkkal, hogy jó irányba haladunk? Van befolyásunk a sorsunkra? Mitől őrült az őrült? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ az S.K. Társulat legújabb színpadi darabjában.

Február 3-án mutatta be a kamaraszínház Nyikolaj Vasziljevics Gogol- Egy őrült naplója című művéből készített monodrámáját. A sokunk által ismert történetben Popriscsin napjait követhetjük végig. A viszonzatlan szerelmét, a megfelelési kényszerét, és az elmezavarodott mindennapjait. Az előadás egy érzelmi hullámvasút. Az elején vicces, a közepén szomorú, a végén borzalmas. Így érezhetünk a főszereplő, Popriscsin iránt, aki történet során egyre jobban szétesik, egyre rosszabb állapotba kerül mentálisan. De az őrültségében is van valami értelem. Hiszen a kutyák levelein keresztül - akikről megvan győződve, hogy tudnak írni és olvasni - mégis csak az igazat látja az, akit őrültnek tart a társadalom. Pontosan tudja, ki mit gondol róla. A megdöbbentő színpadi költeményben téboly és valóság között keresi útját a főhős. Meddig képes elhitetni magával, hogy jó irányba halad? Szabó Szilárd hihetetlen átéléssel adja át a főszereplő érzéseit. A darab nézése közben felmerül bennünk a kérdés: vajon mi őrültünk-e meg, vagy a világ körülöttünk?

Popriscsin szerepében: Szabó Szilárd
Helyszín: Pápa, Fő tér Fellner udvar.

További előadások:

- Itt mindenki derül kabaré est
2024. február 17., szombat, 19:00
- Tóték
2024. március 2. szombat

Király Barbara

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.