Városlista
2024. október 26, szombat - Dömötör

Hírek

2024. Augusztus 06. 09:41, kedd | PR
Forrás: (x) - fotó: Freepik.com

Egy nap a kereskedelemben – dióhéjban

Egy nap a kereskedelemben – dióhéjban

A kereskedelem ágazata talán még sosem pörgött annyira, mint manapság – ráadásul az online vásárlások korában már ez szinte megállíthatatlan folyamatnak tűnik.

Ez persze nem biztos, hogy akkora baj, hiszen pörög a gazdaság, egyre több munkahely születik, az emberek pedig gyorsan és könnyen hozzájutnak a termékekhez, szolgáltatásokhoz, akár a világ másik végéről is. De kinek való a kereskedelmi pálya és kinek nem, valamint hogy kell elképzelni a területen dolgozók mindennapjait?

Kereskedelmi állások Magyarországon

A sok munkalehetőség arányos a kereskedelmi szereplők emelkedésével. Mivel egyre több az üzlet, a szolgáltatás, egyre többen is kínálnak munkát, amire szintén megvan a kereslet / érdeklődés. Ha fellapozzuk – a digitális térben – a hazánkban fellelhető helyi álláslehetőségeket a kisebb és nagyobb városokban, bőven találhatunk munkát raktárban, áruházban, élelmiszerüzletben, dohányboltban, értékesítői pozíciókban egyaránt.

A meghirdetett munkakörök száma persze nagyobb az olyan vidéki városokban, mint például Debrecen, ahol a link alatt is megbizonyosodhatunk a lehetőségekről, valamint egyéb kategóriákra is szűrhetünk a debrecenallas.hu oldalán. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a Pápához hasonló méretű, kisebb településeken ne lenne elég munka, sőt. A papaallas.hu oldalán ezeket is megtalálhatjuk.

Hogy telik a kereskedelmi dolgozó egy napja?

A kereskedelem elég sokrétű ágazat, a nagy áruházaktól kezdve a kisebb boltokig számos üzletben dolgozhatunk – számos pozícióban. Egy bolti dolgozó napja általában korán kezdődik az üzlet előkészítésével, áruk elhelyezésével és a pénztárak beállításával. A nap során vevők kiszolgálása, tanácsadás, áruátvétel és leltározás teszi ki a munkaidőt. A nap vége felé pedig az üzlet zárása, pénztárak elszámolása és a bolt rendbetétele következik. De a rugalmas munkaidő, az éjszakai munkavégzés is benne lehet a munkaszerződésben, amit adott esetben szintén vállalhatunk (magasabb bérezésért és pótlékért stb.).

Kinek való a kereskedelmi pálya és kinek nem?

Akik szeretnek különböző emberekkel kommunikálni, empatikusak, udvariasak, azoknak az ún. frontend munkakörök valóak, mint például az értékesítő, eladó, beszerző és társai. De a backend munkakörökben is lehet munkát vállalni, hiszen a raktárosokra, árufeltöltőkre, az üzletet karbantartókra szintén óriási szükség van. Ennek ellenére, aki nem bírja a hosszú munkaórákat, a kevés pihenést, a fizikai munkát, a sok állást, vagy en bloc nem biztos, hogy a kereskedelem az a terület, amire született, érdemes lehet más szakmákban és ágazatokban, iparágakban is szétnézni – például akár a papaallas.hu vagy a debrecenallas.hu oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 21. 12:08, hétfő | PR

Már tizenévesen elkezd befektetni és megtakarítani a Z generáció

óriásit ugrott a felelős alapok kezelt vagyona

2024. Október 21. 10:24, hétfő | PR

Zöld és fenntartható innovációk és törekvések a logisztikai iparban

Kapitalizmus ide vagy oda, a vállalatoknak ma már a hatékonyság és profitorientált működés mellett a tudatosságra, a zöld, fenntartható működésre is összpontosítani kell.

2024. Október 15. 10:00, kedd | PR

Forma-1-es tippek a Lightcasino kínálatában

2024. Október 14. 10:53, hétfő | PR

Tudásbázis és TikTok pénztanár különdíj várja a versenyzőket

15. évfordulójához érkezett a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő