Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Szeptember 14. 09:44, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Egy igazán különleges programra invitálják a pápaiakat

Egy igazán különleges programra invitálják a pápaiakat

Az éjszaka titokzatos élőlényeit fogja bemutatni az érdeklődőknek egy denevérkutató és egy hidrobiológus, a pápai Külső-Várkertben.

Az élőhely-bemutató főszereplői a denevérek és az éjszakai lepkék lesznek. Aki kíváncsi a programra, annak meleg öltözék ajánlott és zseb-, vagy fejlámpa sem árt, hiszen sötétedésig tart a nem mindennapi program. Gyülekező ma (szombat) 18 órakor, a Fenyveserdő Bölcsődénél.

- Én a denevéreket fogom bemutatni, mint az éjszaka repülő emlőseit. Elmondom mit érdemes tudni róluk, babona eloszlató előadással készülök és remélem, élőben is meg tudom mutatni ezeket az csöppnyi, rovarfogyasztó emlősöket - mondta el Mészáros József denevérkutató a Pápa-ma.hu-nak. A denevéreket függönyhálók, denevérhálók segítségével fogják be, hogy aztán megmutatásuk és megjelölésük után szabadon engedjék őket. Hasonlóan, háló segítségével ismerhetik meg a rendezvényre kilátogatók a területen jellemző éjszakai lepkéket is.

A "denevérleső" programnak kutatási célja is van, a szakértők már rendelkeznek információval arról, hogy élnek itt denevérek, de szeretnék az állományt pontosan feltérképezni most, a megvalósítás idején és azt követően is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.