Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Február 27. 14:03, péntek | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Egy idős házaspárhoz surrant be

Egy idős házaspárhoz surrant be

Egy idős csóti házaspárt lopott meg az a helybeli férfi, aki korábban már többször kapott kölcsön a sértettektől. A gyanúsítottat a helyi körzeti megbízottak előállítottak a Pápai Rendőrkapitányságra.

Czere Zoltán rendőr főtörzsőrmester és Varga Csaba rendőr főtörzsőrmester körzeti megbízottakat 2015. február 25-én reggel kereste meg egy csóti idős asszony azzal, hogy két nappal korábban valaki ellopta a konyhaasztalról a pénztárcáját, benne több tízezer forinttal. A rendőrök azonnal adatgyűjtésbe kezdtek, majd hamarosan lakásán keresték fel a helyben élő 48 éves V.L.-t. A férfi a rendőröknek elismerte, hogy 2015. február 23-án ő lopta el a tárcát. A férfit az egyenruhások előállították a Pápai Rendőrkapitányságra. Gyanúsítotti kihallgatása alkalmával elmondta, hogy pénzre volt szüksége, ezért úgy gondolta, hogy a közelben lakó idős ismerőseitől kér kölcsön, akik korábban már kisegítették. A házaspár utcakapuját és a lakásajtaját is nyitva találta, a házba lépve pedig látta, amint az idős pár a szobában tévét néz. Észrevette a konyhaasztalon hagyott pénztárcát, azt magához vette és hangtalanul távozott. Otthon a tárcában levő bakjegyeket eltette, a bukszát elégette. A lopott pénzből többször is vásárolt a helyi boltban, így a rendőrök már csak a fennmaradó 15.000 forintot tudták lefoglalni és visszaadni a jogos tulajdonosnak.

A besurranó tolvaj ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.