Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Augusztus 01. 10:22, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egy hónap múlva élesedik a fizető parkolás új rendszere

Egy hónap múlva élesedik a fizető parkolás új rendszere

A közterületeken parkoló automaták elhelyezését készítik elő, egy hónap múlva már gyakorlatilag a tágabb értelemben vett belváros teljes területén fizetni kell a parkolásért.

Mint ismeretes, a fizető parkolási zónák átszervezéséről és a fizető parkolásba bevont területek kiterjesztéséről döntött korábban a város képviselő-testülete, az új szabályozás szeptember 1-jén lép hatályba. A módosítás azokat érinti leginkább negatívan, akik a szóban forgó területen laknak, és a gépkocsijuk elhelyezését nem tudják megoldani saját ingatlanjukon, vagy garázsban. Ők ugyanis a korábbi nagyon kedvező 7100, vagy 9200 forintos éves bérlet helyett 37.500-ért, vagy 50.000-ért vásárolhatnak éves parkolást gépjárművenként, amennyiben saját ingatlanjukban laknak, az albérlőknek és azoknak, akik be tudnak állni ingatlanjuk területére, nem jár kedvezmény, nekik a 75.000, vagy a 100.000 forintos éves bérletet kell megvásárolniuk, ha lakóhelyük közelében, a közterületen kívánnak megállni.

De azoknak is ennyit kell fizetni, akik a belvárosba járnak dolgozni és autót használnak, vagy akik valamelyik környékbeli gyárba utaznak céges járattal, és az autójukat valamelyik alábbi közterületen kívánják ezután is hagyni.

I. zóna: Fő utca

II. zóna: Március 15. tér, Kossuth Lajos utcának a Március 15. tértöl a Deák Ferenc utcáig terjedő szakasza, Major utca, Ányos Pál utca, Árok utca, Deák Ferenc utca, Közép utca, Rákóczi Ferenc utca, Eötvös utca, Petőfi Sándor utca, Szent László utca, Kuruc utca, Korvin utcának a Fő tértől a Bástya utcáig terjedő szakasza, Pálos tér, Csáky László utca, Ady Endre sétány, Tókert utca, Szabadság utca, Böröczky domb, Jókai utca

III. zóna: Bástya utca, Szent István útnak a Fő tértöl a Török Bálint utcáig terjedő szakasza, Korona utca, Zimmermann utca, Anna tér, Zrínyi Miklós utca, Gyurátz Ferenc utca, Széchenyi István utca, Flórián utca, Varga utca, Barát utca, Kígyó utca, Irhás utca, Kard utca, Szentilonay József utca, Kis tér, Csatorna utca, Korvin utcának a Bástya utcától a Korona utcáig terjedő szakasza, Világos utca, Fapiac tér, Celli u. 4. szám előtti közterület, Cinca sor, Batthyány utca, Damjanich utca, Séllyei utca, Pápai 6406. hrsz alatti parkoló (Várkerti parkoló)

A díjak:

Az I. zónában 400 forintért lehet majd óránként várakozni, a II.-ban 300-ért, míg a III.-ban 150 Ft-ért.

Nézzük a bérletárakat (50% kedvezmény jár azoknak, akiknek az adott zónában van ingatlanjuk és ott is laknak, illetve ha az ingatlanjukon nem tudják tárolni a kocsit)

Akit bővebben érdekel a fizető parkolási övezetben történő várakozás rendjének minden változása, az ITT találja a rendeletet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék