Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2023. Augusztus 17. 09:05, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egy hét alatt több mint nyolcszáz gyorshajtót fogtak a rendőrök a megye útjain

Egy hét alatt több mint nyolcszáz gyorshajtót fogtak a rendőrök a megye útjain

A ROADPOL SPEED akció keretében Veszprém vármegyében is számos esetben kellett intézkedniük a rendőröknek.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján 2023. augusztus 7. és 13. között tartott akciót a rendőrség. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan a megengedett sebességet túllépő járművezetőket szűrték ki - írja közösségi oldalán a Veszprém vármegyei rendőrség.

Az ellenőrzés ideje alatt a sebességre vonatkozó szabályok megsértése miatt Veszprém vármegyei közútjain 835 esetben intézkedtek a rendőrök. Leállítás során 422 intézkedés volt, leállítás nélkül 413 jogsértést rögzítettek az egyenruhások. Helyszíni bírságot 179 járművezetővel szemben szabtak ki a járőrök, míg közigazgatási bírsággal 177 alkalommal sújtották a gyorshajtót. 18 esetben figyelmeztetéssel éltek, 48 sebességtúllépést elkövető sofőrrel szemben pedig feljelentést kezdeményeztek a rendőrök. Ezen felül 413 esetben objektív felelősség alapján indult eljárás a sebesség túllépő jármű üzembentartójával szemben.
A gyorshajtás a közlekedési balesetek egyik legfőbb oka. A rendőrség azt kéri a járművezetőktől, hogy az év valamennyi napján tartsák be a szabályokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.