Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Március 16. 07:00, szerda | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Egy este két biciklist is halálra gázolt

Egy este két biciklist is halálra gázolt

A nyomozás megállapította, hogy a 35 éves vezető bódult állapotban közlekedve okozta két kerékpáros halálát.

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt Jánossomorján, a Szabadság utcában 2021. október 4-én 3 óra 37 percet megelőző időben. Ausztria, Andau irányába közlekedő sötét színű, terepjáró jellegű, feltehetőleg Mercedes típusú gépkocsi vezetője elütötte a Szabadság utcán szabályosan haladó kerékpárost, majd a helyszínről megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott. A baleset következtében a kétkerekűvel közlekedő, helybéli 20 éves fiatal nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – közölte a rendőrség.

Kifejtve, hogy a gépkocsivezető további közlekedése során, Mosonmagyaróváron, a Szent István út 82. szám előtt aznap reggel, 5 óra 5 perckor a forgalomirányító fényjelző készüléknél, egy szabályosan várokozó járművet kikerülve haladt rá terepjárójával a kerékpársávra és a járdára. Itt várakozott egy 49 éves, mosonmagyaróvári kerékpáros férfi, akit hátulról ütött el. Mindezek után ismét megállás és segítségnyújtás nélkül hajtott tovább. A súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett helybélit a mentők kórházba vitték, aki az orvosi ellátása ellenére 2021. október 21-én szintén életét vesztette.

A mosonmagyaróvári rendőrök adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése alapján azonosították, majd aznap egy 7 óra 45 perckor érkező lakossági bejelentés segítségével a város belterületén elfogták a baleseteket okozó S. Peter 35 éves, szlovák állampolgárt. A sofőrrel szemben alkalmazott drogteszt pozitív eredményt mutatott, ezért őt további mintavétel érdekében előállították. A cserben hagyó férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság négy rendbeli közlekedési bűncselekmény miatt eljárást indított.
A büntetőeljárásba bevont igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a gépkocsivezető a balesetek időpontjában kábító hatású szer befolyásoltsága alatt állt, és bódult állapotban vett részt a közúti közlekedésben.

A megyei rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette, segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, és kábítószer birtoklásának vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki cselekmények elkövetését elismerte.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Győri és a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.