Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Május 02. 14:12, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Egy budapesti nő és társa próbáltak 300 ezer forint értékben tárgyakat ellopni az egyik pápai áruházból

Egy budapesti nő és társa próbáltak 300 ezer forint értékben tárgyakat ellopni az egyik pápai áruházból

Az egyik pápai áruház biztonsági őre értesítette a rendőrséget 2023. április 27-én este arról, hogy két személyt lopáson ért tetten, ám a férfi a lopott tárgyakat és a párját hátrahagyva elmenekült a helyszínről.

A kiérkező járőrök megállapították, hogy a pár 300 ezer forintot meghaladó értékben lopott az üzletből többek között elemeket, borotvákat, ruházati termékeket és édességet, amelyek egy részéről az áruvédelmi eszközöket is eltávolították - írja közösségi oldalán a Veszprém vármegyei rendőrség.

Az 54 éves budapesti nőt a rendőrök a helyszínen elfogták, társát pedig másnap hajnalban vonták intézkedés alá. A nyomozók mindkét elkövetőt gyanúsítottként kihallgatták, valamint a férfi autóját is lefoglalták, amelyben további bolti lopásokból származó tárgyakat találtak.

Az eljárás során gyanú merült fel arra vonatkozóan is, hogy a férfi 2023. április 28-át megelőző napokban kábítószert fogyasztott, ezért vele szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak a rendőrök, amely pozitív eredményt mutatott.

A Pápai Rendőrkapitányság a férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – lopás bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást, továbbá javaslatot tett az illetékes ügyészségen a letartóztatásának indítványozására is. Párja szabadlábon védekezhet, vele szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.