Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 03. 14:13, szombat | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Eddig ismeretlen Mozart zongoradarabot találtak

Eddig ismeretlen Mozart zongoradarabot találtak

Egy eddig teljesen ismeretlen Mozart-zongoradarab kottájára bukkant egy osztrák zenetudós, a művet hamarosan a nagyközönségnek is bemutatják.

A Tirolban dolgozó Hildegard Herrmann-Schneider egyetemi docens bukkant a kottára, amely a feltételezések szerint 1780 körül keletkezett. A mű kéziratán „Wolfgango Mozart” az aláírás, ez megerősíti, hogy a darab eredeti.

Március 23-án Mozart szülőházában az osztrák Florian Birsak mutatja be a kompozíciót. Nem ez az első korunkban felfedezett alkotás: 2006-ban a salzburgi érsekség archívumában és 2009-ben a Mozarteum Alapítvány levéltárában is találtak addig ismeretlen műveket.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.