Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2024. Február 22. 15:03, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Drogot árult Pápán, börtönbe mehet

Drogot árult Pápán, börtönbe mehet

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a letartóztatását annak a 21 éves férfinek, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok alapján rendőrjárőrök a gyanúsítottat 2024. február 9-én délután Pápán, egy murvás parkolóban leállított motorral várakozó személygépkocsiban igazoltatták. Az igazoltatás során a gyanúsítottnál megtaláltak és lefoglaltak alumínium fóliába csomagolt fehér színű kristályos anyagot, műanyag fóliába csomagolt zöld növényi törmeléket, 2 db tablettát, továbbá 1 db digitális mérleget. A helyszínen a gyanúsított úgy nyilatkozott, hogy a lefoglalt anyagmaradványok speed por és marihuána, melyek az ő tulajdonát képezik. A gyanúsítottal szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt a gyanúsított szervezetében THC-ra pozitív eredményt mutatott - Bíróság honlapja.

A gyanúsított a rendőri intézkedést megelőzően kábítószert értékesített egy pápai lakosnak, melyért 3.500 forintot kapott.

A rendőri intézkedést követően a gyanúsított lakcímén tartott kutatás során lefoglalásra került 7,5 db színes tabletta, valamint kb. 364 g zöld színű kábítószergyanús növényi anyagmaradvány.

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében, illetve bűnismétlés veszélye miatt látta indokoltnak.

A végzéssel szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

A kép csak illusztráció

Címkék: bíróság, drog, mariguána

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.