Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Március 26. 11:08, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Drágultak a használt autók az utóbbi egy hónapban

Drágultak a használt autók az utóbbi egy hónapban

Az utóbbi egy hónapban, vagyis az orosz-ukrán háború kezdete óta átlagosan 9 százalékkal drágultak a használt autók - közölte a joautok.hu pénteken az MTI-vel.

A hirdetési portál a hirtelen árfolyamváltozással magyarázza az áremelkedést. Összesítésük szerint a joautok.hu oldalon a teljes használtautó-kínálat átlagára 4,9 millió forintról több mint 5,3 millió forintra nőtt 30 nap alatt. A drágulás mértéke február utolsó hetében volt a legnagyobb - derül ki a közleményhez csatolt ábrából.

Az adatokban az üzemanyag-ellátás nehézségei szintén megmutatkoznak, ugyanis csaknem 10 százalékkal esett vissza a keresés a benzines járművekre, az elektromos és hibrid meghajtású autókra viszont körülbelül ugyanennyivel nőtt. Az alkatrészhiány a kínálatot befolyásolhatja, a flottacserék ugyanis várhatóan eltolódnak, a fiatalabb autókból kevesebb lesz eladó - tették hozzá.

A közlemény szerint megcsappant a vevői érdeklődés is. Az orosz hadművelet napján egyszerre a negyedével csökkent a keresések száma, és még mindig majdnem 5 százalékkal elmarad a háborút megelőző héttől. A joautok.hu a visszaesést azzal magyarázza, hogy a drágulás miatt sokan kivárnak a gépjárműcserével, ezért szerintük az átírások száma is csökkenni fog. A portál a tavalyi 819 ezer után idén körülbelül 780 ezer tulajdonosváltással számol.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.