Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Január 27. 12:07, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: Naplo-online.hu, Pápa-ma.hu

Dr. Vörös Ibolya marad a kórházigazgató

Dr. Vörös Ibolya marad a kórházigazgató

Többek között erről is döntött Pápa Város képviselő-testülete tegnapi ülésén.

Január 26-án újra összeültek városunk döntéshozói. Csütörtök reggel zárt üléssel kezdték meg a vitát képviselőink, akika Pápai Szeletelt és Darabolt Hústermékeket Csomagoló Kft. és a Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. vagyoni ügyéről tárgyaltak az ajtók mögött. Ezzel kapcsolatban később dr. Áldozó Tamás polgármester sajtótájékoztatón beszélt. -A képviselő-testület magánszemélyekkel közösen korábban megalapította a Pápai Szeletelt és Darabolt Hústerméket Csomagoló Kft.-t, amely pályázati úton jutott fejlesztési forráshoz.Ma a köztulajdon és a magántulajdon tekintetében ugyanazok a tulajdonosai a Pápai Szeletelt és Darabolt Hústerméket Csomagoló Kft. -nek, mint a Pápai Hús 1913. Kft.- nek. A cég megalapításának logikája pedig az volt, hogy a Pápai Hús 1913.Kft. üzemméreténél fogva nem indulhatott semmilyen pályázaton. A készülő beruházás keretein belül a piaci igények kielégítésére szolgáló, szeletelt és csomagolt hústermékeket szeretnénk előállítani- mondta a polgármester.

Meghosszabbították a kórházigazgató megbízatását

Dr. Vörös Ibolya főigazgatói megbízása a hónap végéhez közeledve lejárt, ezért szükség volt mandátumának meghosszabbítására.A képviselők egyhangúan döntöttek és dr. Vörös Ibolya újabb öt évre megkapta a bizalmukat.

U19-es Eb Pápán

A képviselők a testületi ülésen egyebek mellett rendeletet alkottak a méhnyakrák és a nemi szervi szemölcsök elleni védőoltás (HPV-oltás) támogatásáról, melyet a városvezetés kiemelten fontos kérdéskörnek tart. Valamint egy támogatói nyilatkozatot is elfogadtak, miszerint a város eleget tesz a felkérésnek, hogy a 2014. évi U19-es labdarúgó Európa bajnokság egyik helyszíne (Budapest, Székesfehérvár és Győr mellett) Pápa legyen.

Fotó: Naplo-online

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére