Városlista
2023. március 22, szerda - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2023. Február 08. 12:37, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Dr. Kovács Zoltán: Februárban érkezik az emelt összegű 13. havi nyugdíj

Dr. Kovács Zoltán: Februárban érkezik az emelt összegű 13. havi nyugdíj

Februárban a rendes nyugdíjfolyósítás mellett megérkezik a 13. havi nyugdíj is, ennek kapcsán tartott sajtótájékoztatót az országgyűlési képviselő.

Dr. Kovács Zoltán emlékeztetett, 2009-ben a baloldali kormányok elvették az idősektől ezt a segítséget, amely több száz milliárd forintra tehető éves szinten. Hozzátette, az új kormánynak fontos volt az idősek megbecsülése, ezért a nehéz gazdasági helyzet ellenére már 2010-ben, és azóta folyamatosan megőrizték a nyugdíjak vásárlóértékét, az átlag nyugdíj több mint megduplázódott az elmúlt bő évtizedben - emelte ki a képviselő.

Mint mondta, a 15%-kal megemelt nyugdíj érkezik meg februárban, kiegészülve a 13. havi juttatással, amely szintén ilyen mértékben emelkedik természetesen. Dr. Kovács Zoltán hozzátette, a magyar nyugdíjrendszer három lábon áll, a havi nyugdíjellátás mellett nyugdíjkorrekciót is kapnak az idősek, amennyiben az infláció meghaladja a tervezettet, ezt év végén visszamenőleg kapják meg. Ezen kívül, ha jól megy a gazdaság és 3,5 százaléknál nagyobb mértékben bővül a GDP, nyugdíjprémiumot is fizet a kormány, erre öt alkalommal került sor az elmúlt években, míg 2010 előtt egyetlen egy ilyen alkalom sem volt - hangsúlyozta.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 22. 14:01, szerda | Helyi

Figyelem: Újra akcióban az unokázós csalók, Pápán is majdnem becsaptak egy idős hölgyet

A mai nap folyamán Balatonfüreden 4 személyt hívtak fel az úgynevezett \"unokázós\" csalók, az elmúlt napokban pedig egy 60 éves pápai hölgyet hívott fel egy ismeretlen férfi, aki ügyvédként mutatkozott be.

2023. Március 22. 13:58, szerda | Helyi

Súlyosbították a Pápánál elfogott moldáv embercsempész büntetését

Eredményes ügyészi fellebbezést követően súlyosította a Veszprémi Törvényszék annak a 27 éves moldáv embercsempésznek a büntetését, aki 2022. november 9-én 29 illegális határátlépőt akart jogellenesen Ausztriába juttatni.

2023. Március 21. 11:49, kedd | Helyi

Autós üldözés Pápán - Videóval

Öt bűncselekményt is elkövetett a pápai ámokfutó, aki megpróbált elmenekülni a rendőrök elől március 15-én este.

2023. Március 20. 18:22, hétfő | Helyi

Kerékpárost gázoltak a Korona utcán

A Korona és a Korvin utca kereszteződésében levő körforgalomnál történt a baleset.