Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2020. Szeptember 17. 14:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Döntött a pápai bíróság: Letöltendőt kapott az állatkínzó

Döntött a pápai bíróság: Letöltendőt kapott az állatkínzó

Jogerősen három év tíz hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság a kutyáját lelövő férfit, aki illegálisan tartott otthonában fegyvereket.

Az egyik Veszprém megyei településen élő férfi kezét megharapta saját kutyája tavaly augusztusban az udvaron. Miután a vádlott ellátta a sebét, magához vette sörétes vadászfegyverét, mellyel kétszer, közelről rálőtt az ebre. A sokkos állapotba került, vérző kutyát órákra a pincébe zárta. Az állatorvos a négylábú súlyos sérülései láttán úgy döntött, az ebet elaltatja, hogy ne szenvedjen tovább.

A rendőrség a 65 éves férfi lakásában illegálisan tartott lőfegyvereket és lőszereket foglalt le. A vádlott az előkészítő ülésen beismerte tettét. A Pápai Járásbíróság állatkínzás, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt szabta ki az ítéletet, melyet a vádlott elfogadott.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 12:41, péntek | Helyi

Hamarosan elkészül az új várkerti parkoló

Összesen 339 parkolóhely jön létre a Fő tér közelében a mostani parkolóépítésnek köszönhetően, amely 125 autó számára teszi lehetővé a várakozást.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél