Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Január 21. 08:28, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (SZZS))

Don-kanyar hőseire emlékezett a Jobbik

Don-kanyar hőseire emlékezett a Jobbik

A Jobbik Magyarországért Mozgalom, az Új Magyar Gárda és a Szebb Jövőért Magyar Önvédelem tartott megemlékezést Pápán, a második világháborús emlékműnél.

Győrfi Endre imáját követően Töreki Milán idézte fel a 70 évvel ezelőtt történteket. A Jobbik IT tagja mindenkit óva intett attól, hogy elhigyje a szocialista propagandát. - A don-kanyarba vezényelt II. magyar hadsereg nem fasisztákból álló szedett-vedett, gyengén felszerelt alakulat volt, hanem a kor kívánalmainak megfelelően felszerelt, derék magyar emberek alkották, akik bátran harcoltak a hatalmas túlerőben lévő Vörös Hadsereg és a 30-40 fokos hideg ellen.

Orbán Imre, a Jobbik pápai elnöke összefüggésbe hozta a holokausztot a doni katasztrófával: Mikor mér már egyenlő mércével a magát magyarnak mondó kormány? Aki megjárta a munkatáborokat, azoknak 50%-os nyugdíjkiegészítést ajándékoz. Aki megjárta a don-kanyart, gulág poklát, az AVO börtöneit és még él, annak csupán 5%-os kiegészítés jár. Mennyivel alávalóbb, mennyiben alsóbbrendű a magyar a zsidónál - tette fel a kérdést a politikus.

Szerinte a doni hősökhöz hasonlóan a ma emberének is áldozatot kell hozni. - A ma áldozata a felelősségvállalás, a gyermeknevelés, a család szentségének megtartása, szeretteinkről való gondoskodás. A ma áldozata az igaz szó, a tiszta cselekedet, s szabad véleménynyilvánítás. A magyar nem felsőbbrendű másnál, de nem is alsóbbrendő, még ha sokan ezt az érzetet is szeretnék kelteni bennünk. Egy politikusnak, közszereplőnek szolgálnia kell a nemzetet és nem uralkodni rajta. Szolgálni alázatosan, mert csak így lehet, csak így van értelme - zárta gondolatait Orbán Imre.

Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő a Donhoz vezényelt katonák vitézségét méltatta, akik a túlerővel szemben is hősiesen helytálltak. - A gyászolók megrendülését talán a mélységes csönd fejezi ki a leghívebben. Mégis, a felejtés évtizedei után fontos, hogy szavakkal is emlékezzünk, kifejezzük fájdalmunkat, lerójuk tiszteletünket, mert annál, ami a Donhoz vezényelt katonáinkkal történt, csak egy valami lehet szörnyűségesebb: ha elfelejtjük őket - mondta a kévpiselő.

Az emlékező beszédeket követően koszorúzással és gyertyagyújtással zárult a rendezvény.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.