Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Május 23. 13:54, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), dk

DK: Nem akarjuk Magyarország bezárkózását

DK: Nem akarjuk Magyarország bezárkózását

Bevándorlás és halálbüntetés kérdéseiben fogalmazta meg pártja álláspontját Kerecsényi Zoltán, a Demokratikus Koalíció helyi elnöke.

Határozottan nemet kell mondani a humanizmus-ellenes, Európa-ellenes szélsőjobbos eszméknek!" - hangsúlyozta a Demokratikus Koalíció Pápa és Vidéke Szervezetének választókerületi elnöke, önkormányzati képviselője, Kerecsényi Zoltán "Helyünk és sorsunk Európában!” - címmel tartott sajtótájékoztatóján 2015. május 22-én.

A párt központi állásfoglalásait a menekültüggyel, a bevándorlásról, az elvándorlásról és a halálbűntetés kérdéseiről ismertető Kerecsényi elmondta, pár napja az Európai Parlament ismét kénytelen volt Magyarországgal foglalkozni, az idegengyűlölet és a halálbüntetés bevezetésének lebegtetése egyöntetű elutasításra lelt. Valamennyi frakció élesen bírálta a magyar kormányzati hatalom vezetőjét.
A DK határozottan elítéli a halálbüntetés kérdésével való felelőtlen játékot és a menekültekkel kapcsolatos gyalázatos uszítást, a manipulatív, megtévesztő kérdőívet.

Hazánk egykori kormányzója, Pápa város díszpolgára, Kossuth Lajos menekült volt. Menekült volt Pápa egykori első embere, Sulyok Dezső is. Mindegyikőjük oltalomra szorult nyugatabbra, ahol életük végéig biztonságban élhettek, s hallathatták hangjukat. - emelt ki lokális példákat a politikus, aki szerint a magyar nemzet ezeréves múltja alatt mindig befogadta, segítette az idegeneket. Városunk is. Gondoljunk csak a zsidóságot befogadó Esterházy Ferencre, de gondolhatunk például az I. világháború időszakára (1916 ősze), amikor mintegy ezer menekült ember jött ide Románia felől, de gondolhatunk a II. világháború időszakára is, amikor olasz és lengyel menekültek érkeztek, elég csak e kapcsán megemlíteni a közeli Dáka községet. - ismertette Kerecsényi Zoltán.

Nem akarjuk hazánk bezárkózását, nem akarjuk az unióból való kivezetést, helyünk és sorsunk Európában van; határozottan nemet kell mondani minden magyarnak a humanizmus-ellenes, Európa-ellenes szélsőjobbos eszméknek!
Az idei, tegnapi „Kulturális fejlődés és sokszínűség napjának” ezért igen aktuális üzenete van: szeretnünk kell a menedéket keresőket, és becsülnünk kell minden néphez tartozót!
A DK elkötelezett az európai értékek, az alapvető jogok, az emberi méltóság tisztelete mellett.Ezért a DK amennyit csak lehet, összegyűjt a menekültügyi nemzeti konzultáció kérdőíveiből, és az eladott papírból befolyó pénzt jótékony célra fordítja. A napokban Pápán is kipostázásra kerülő papírokat az elkövetkezendőekben lévő helyi kitelepüléseinken mi is gyűjteni fogjuk. - emelte ki a DK-s választókerületi vezető, aki azzal folytatta, hogy fontos megemlítenünk, hogy az utóbbi időkben magyarok millióit fogadták be kontinensünkön és világszerte, akik legfőképpen gazdasági okokból kényszerültek elmenni. A jelenlegi hatalom alatt soha nem látott mértékben gyorsult fel az elvándorlás. Erre gyógyír kell. A DK készülő programja erre is megoldást szeretne. A DK szerint fokozatosan kellene emelni a minimálbér összegét, hogy először elérje, majd meghaladja a létminimumot.

Végül egy érdekességet is megemlített Kerecsényi: 120 esztendeje, hogy Pápán felépült – kimondottan az akkori elvándorlás megakadályozására – az egykori pápai dohánygyár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.