Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2015. Február 02. 16:18, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

DK: Az Orbán-kormány Európa legbecstelenebbike

DK: Az Orbán-kormány Európa legbecstelenebbike

A Gyurcsány-párt elnökségi tagja, Kerék-Bárczy Szabolcs járt Pápán, \"A köz társasága\" című beszélgetés-sorozat első vendégeként.

A beszégetést megelőző sajtótájékoztatón Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő emlékezett meg a Köztársaság Emléknapjáról. A politikus Vitányi Ivánt idézte, aki szerint a köztársaság szó magában hordozzaaz egyenlőség, a szabadság, a társiasság (szolidaritás), a kölcsönös megértés (konszenzus), az egész társadalom (a „köz”) összetartozásának igényét és ideálját, melyekre nagy szükség van hazánkban. Kerecsényi Zoltán arra szólítja fel az embereket, hogy merjék megbeszélnia közügyeket, alkossanak kis köz-társaságokat, jöjjenek össze rendszeresen minél többen, szervezkedjenek, vegyék észre, hogy az ország sorsa rajtuk áll. Ez a célja az újonnan induló,"A köz társasága" címre keresztelt beszélgetés-sorozatnak is - tette hozzá a DK helyi szervezetének vezetője.

Kerék-Bárczy Szabolcs Európa legbecstelenebb kormányának nevezte az Orbán-kormányt. - Másfélmillió ember él mélyszegénységben, kétmillióan élnek úgy, hogy semmi megtakarításuk nincs. De a vállalkozóktól is elveszik a lehetőséget, nem hagyják őket levegőhöz jutni, eldöntik helyettük, hogy vasárnap nem tarthatnak nyitva. Az emberek nem kívánják, hogy a kormány mondja meg, mit csináljanak. A DK mindent elkövet annak érdekében, hogy kiírják a népszavazást az üzletek vasárnapi nyitva tartásáról - mondta a DK országos politikusa hozzátéve, ennek érdekében kezdtek aláírásgyűjtésbe.

Kerék-Bárczy Szabolcs azzal a kéréssel fordult Kerecsényi Zoltánhoz, hogy a következő önkormányzati képviselő-testületi ülésen a népszavazási kezdeményezésről szóló aláírásgyűjtő ívet írassa alá képviselőtársaival is.

A sajtótájékoztatót követően a politikusok szalagot helyeztek el Göncz Árpád köztársasági elnök által egykor ültetett fára, a Köztársaság emléknapja tiszteletére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.