Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2012. Május 17. 20:14, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

DK alelnöke: Aki Gyurcsányt plágiummal vádolja, beperelik!

DK alelnöke: Aki Gyurcsányt plágiummal vádolja, beperelik!

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke Kerecsényi Zoltánnal közösen tartott sajtótájékoztatót a Diófa Étteremben.

Kerecsényi Zoltán, a Dk pápai koordinátora elmondta, a mai sajtótájékoztató egy Veszprém megyére kiterjedő DK-s programsorozat része, melyen az országos elnökség több tagja is jelen volt. Pápára Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke érkezett, tájékoztatóján aktuálpolitikai és oktatáspolitikai kérdéseket boncolgatott. A politikus éles kritikát fogalmazott meg a köznevelési törvényről. Véleménye szerint már az elnevezés is hibás, ugyanis az iskolában az oktatási kellene hogy legyen a fő szerep, nem pedig a nevelésé. Mint mondta, a közoktatás elsődleges feladata nem az lenne, hogy minél többeket, minél korábban a munkaerőpiacra lökjön - utalt a tankötelezettség korhatárának csökkentésére, hanem hogy Európai szinten versenyképes tudást adjon a diákoknak.

Niedermüller Péter ellenzi az egyházi iskolák számának növekedését is. - Mindenki számára biztosítani kell a világnézetileg semleges oktatáshoz való hozzáférést. Az olyan településeken, ahol egyetlen iskola működik, ez az elv nem érvényesülne - fogalmazott a DK alelnöke, aki a felsőoktatási törvényt is bírálta. - Rendkívüli mértékben erkölcstelennek tartjuk azt, hogy a kormány az államilag finanszírozott helyen végzett hallgatókat arra kötelezi, hogy bizonyos ideig Magyarországon dolgozzanak.

Niedermüller Péter kérésünkre kitért pártja elnökének, Gyurcsány Ferenc plágiumügyére is. Mint mondta, a pécsi egyetem állásfoglalását követően nem lehet plágiumügyről beszélni, szerinte megdőlt az a kísérlet, amely össze kívánta mosni Gyurcsány Ferenc esetét Schmitt Pál plágiumügyével. Továbbá megismételte a DK korábbi kijelentését, miszerint aki azt állította, vagy a jövőben azt állítja, hogy plágium történt, bíróság előtt fog felelni ezért - mondta a DK alelnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 12:17, vasárnap | Helyi

Eldőlt: Ezüstérmes a Perutz!

Sümegen győzött 4:2 arányban a Pápa, amely így a Veszprém vármegyei első osztály második helyén végzett.

2023. Május 28. 11:22, vasárnap | Helyi

Egy napra ma minden gyermek tűzoltó lehet

Gyermeknap alkalmából kedveskedtek a családoknak a lánglovagok, akik május 28-án betekintést engedtek a laktanya életébe.

2023. Május 27. 21:38, szombat | Helyi

A háborúellenes Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékezete

2023. Május 26. 16:24, péntek | Helyi

Feladta magát a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt keresett negyedik férfi

Feladta magát a Győri Rendőrkapitányságon pénteken az a férfi, akit a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt körözött a rendőrség - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).