Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 17. 20:14, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

DK alelnöke: Aki Gyurcsányt plágiummal vádolja, beperelik!

DK alelnöke: Aki Gyurcsányt plágiummal vádolja, beperelik!

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke Kerecsényi Zoltánnal közösen tartott sajtótájékoztatót a Diófa Étteremben.

Kerecsényi Zoltán, a Dk pápai koordinátora elmondta, a mai sajtótájékoztató egy Veszprém megyére kiterjedő DK-s programsorozat része, melyen az országos elnökség több tagja is jelen volt. Pápára Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke érkezett, tájékoztatóján aktuálpolitikai és oktatáspolitikai kérdéseket boncolgatott. A politikus éles kritikát fogalmazott meg a köznevelési törvényről. Véleménye szerint már az elnevezés is hibás, ugyanis az iskolában az oktatási kellene hogy legyen a fő szerep, nem pedig a nevelésé. Mint mondta, a közoktatás elsődleges feladata nem az lenne, hogy minél többeket, minél korábban a munkaerőpiacra lökjön - utalt a tankötelezettség korhatárának csökkentésére, hanem hogy Európai szinten versenyképes tudást adjon a diákoknak.

Niedermüller Péter ellenzi az egyházi iskolák számának növekedését is. - Mindenki számára biztosítani kell a világnézetileg semleges oktatáshoz való hozzáférést. Az olyan településeken, ahol egyetlen iskola működik, ez az elv nem érvényesülne - fogalmazott a DK alelnöke, aki a felsőoktatási törvényt is bírálta. - Rendkívüli mértékben erkölcstelennek tartjuk azt, hogy a kormány az államilag finanszírozott helyen végzett hallgatókat arra kötelezi, hogy bizonyos ideig Magyarországon dolgozzanak.

Niedermüller Péter kérésünkre kitért pártja elnökének, Gyurcsány Ferenc plágiumügyére is. Mint mondta, a pécsi egyetem állásfoglalását követően nem lehet plágiumügyről beszélni, szerinte megdőlt az a kísérlet, amely össze kívánta mosni Gyurcsány Ferenc esetét Schmitt Pál plágiumügyével. Továbbá megismételte a DK korábbi kijelentését, miszerint aki azt állította, vagy a jövőben azt állítja, hogy plágium történt, bíróság előtt fog felelni ezért - mondta a DK alelnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.