Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 14. 13:41, csütörtök | Helyi

DK: A kormány szociálpolitikája nem lehet sikeres

DK: A kormány szociálpolitikája nem lehet sikeres

Pápán járt a Szűcs Erika országgyűlési képviselő. A politikus felkereste a pápai munkaügyi központot, a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatot és a dákai fogyatékosok intézetét. Sajtótájékoztatón értékelte a látottakat.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, a második Gyurcsány-kormány szociális és munkaügyi minisztere szerint soha nem volt még ennyire egyértelmű, hogy hatékony és eredményes szociálpolitika tisztességes és fejlődő gazdaság nélkül nem lehetséges. - Egyre jobban látszik, hogy a gazdaság stagnálása, visszaesése kiélez jó néhány szociális problémát. Mint mondta, Pápán is vannak erre utaló jelek. Ilyen például az, hogy Pápa térségében a 400-at is meghaladja azoknak a száma, akik több mint egy éve vannak álláskeresőként regisztrálva, azaz nem találnak munkát.

A politikus a Pápai Hús 1913 Kft. önkormányzati tulajdonszerzésével kapcsolatban elmondta, hogy gyár újbóli bajba kerülése a kormány mezőgazdasági politikájának a hibája. - Ha ebben nem lesz változás, akkor a magyar húsipar megmentése 2014 nyaráig fog tartani - fogalmazott.

Kerecsényi Zoltán a párt helyi elnök elmondta, hazafias kötelesség a demokratikus összefogás. - Azért fogalmazok így, mert a baloldal összefogása önmagában nem lesz elég a kormány leváltására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.