Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Június 09. 07:46, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Dízelbotrány - Újabb VW modellek mehetnek a szervizekbe

Dízelbotrány - Újabb VW modellek mehetnek a szervizekbe

Magyarországon is megkezdődnek a műszaki intézkedések a Volkswagen kifogásolt dízelmotorjaival szerelt Passat, CC és Eos modelljeinél azt követően,

hogy a múlt héten a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrtbundesamt, KBA) jóváhagyta a modellekre kidolgozott műszaki megoldásokat.

Magyarországon első lépcsőben 1365 Passat-tulajdonost értesítenek a piacon lévő mintegy 8000 Passat tulajdonosa közül - közölte a VW márkáinak magyarországi importőre, a Porsche Hungaria (PH) szerdán.

A pontos tájékozódás érdekében javasolják, hogy az ügyfelek előzetesen érdeklődjenek a hazai Volkswagen márkakereskedésekben.

A konszern több mint 800 ezer, EA 189 gyári kódú 2,0 literes TDI-motorral felszerelt jármű visszahívására és javítására kapta meg ezúttal az engedélyt. Az újabb lépéssel a Volkswagen folytatja az év elején elkezdett akciót, amelynek keretében szoftveres módosításokat hajt végre a járműveken költségmentesen. Az akció az Amarok modellekkel indult, Magyarországon februárban.

Az importőr és a szerződött márkakereskedések értékesítési adatai alapján Magyarországon 35 283 dízelüzemű járműnél van szükség szervizre a károsanyag-kibocsátási jellemzők megfeleltetése érdekében. EA 189 típusú dízelmotorral van felszerelve Magyarországon 12 427 Volkswagen személyautó, 4343 Volkswagen haszonjármű, 11 964 Skoda, 6014 Audi és 535 SEAT - közölte korábban a PH.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére