Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2021. November 21. 10:51, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Díjat nyertek a pápai balettosok

Díjat nyertek a pápai balettosok

Az ötfős pápai balett-táncos csapat a Fusion Dance Contest elnevezésű nemzetközi versenyen szerezte meg az első helyet, a kölyök kategóriában.

- A Bolla Julianna, Karácsony Lilla, Pusker Emma Janka, Pap Lilien, Simon Barbara alkotta csapat mindössze két hónapja táncol együtt, ezért különösen nagy büszkeség a számunkra, hogy elhódították az első helyet - mondta el hírportálunknakGyűrűsné Hornyák Éva, a tánciskola művészeti vezetője. Megtudtuk tőle, hogy a rangos verseny nem csak az ország különböző városaiból vonzott több száz táncost, de a szomszédos országok is képviseltették magukat.

- Kihívás volt számunkra a pandémiás időszak után újra formába hozni a növendékeinket, és összeszoktatni egy új csapatot, de a visszajelzések szerint jó úton járunk - mondta el Gyűrűsné Hornyák Éva, a két éve alakult PasséBalett Iskola vezetője. Hozzátette, a díjat nyert csapat színpadi táncot mutatott be, amely egy akrobatikus elemekkel vegyített show tánc, ahol hangsúlyos az előadásmód, a kosztüm és a látványelemek.A győztes csapat felkészítő edzője Bors Eszter Katalin volt.

Az iskola növendékei decemberben is megmérettetik magukat egy versenyen, ahol szintén bíznak a sikeres szereplésben és abban, hogy Pápa városát büszkén képviselhetik.

Címkék: Balett, Tánc, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 09:59, hétfő | Helyi

Tanszergyűjtő akciót szerveznek a Pápai Polgárok!

Bár az iskola most pont véget ér, de gondolni kell arra is, hogy a nyári szünet elmúltával ismét várja a diákokat a suli. Sajnos sok családnak jelentős megterhelést jelent az iskolakezdés, nekik szeretnének segíteni a civilek.

2024. Június 23. 09:00, vasárnap | Helyi

3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt adtak át Pápán

Az MH 47. Bázisrepülőtéren települő Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) újabb jelentős mérföldkövet ért el, ugyanis átadták a 3200 négyzetméteres Kombinált Légikikötőt (Combined Aerial Port Facility – CAPF) június 19-én, Pápán.

2024. Június 23. 08:00, vasárnap | Helyi

Egy éjszaka a pápai múzeumokban

Izgalmas és érdekes programok várták a kicsiket és a nagyokat egyaránt Pápán, június 22-én.

2024. Június 22. 22:31, szombat | Helyi

Barta Sándor ezredes lett a pápai légibázis új parancsnoka

Magasy Zsolt ezredes öt és fél éven keresztül volt az MH 47. Bázisrepülőtér parancsnoka.