Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2021. November 21. 10:51, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Díjat nyertek a pápai balettosok

Díjat nyertek a pápai balettosok

Az ötfős pápai balett-táncos csapat a Fusion Dance Contest elnevezésű nemzetközi versenyen szerezte meg az első helyet, a kölyök kategóriában.

- A Bolla Julianna, Karácsony Lilla, Pusker Emma Janka, Pap Lilien, Simon Barbara alkotta csapat mindössze két hónapja táncol együtt, ezért különösen nagy büszkeség a számunkra, hogy elhódították az első helyet - mondta el hírportálunknakGyűrűsné Hornyák Éva, a tánciskola művészeti vezetője. Megtudtuk tőle, hogy a rangos verseny nem csak az ország különböző városaiból vonzott több száz táncost, de a szomszédos országok is képviseltették magukat.

- Kihívás volt számunkra a pandémiás időszak után újra formába hozni a növendékeinket, és összeszoktatni egy új csapatot, de a visszajelzések szerint jó úton járunk - mondta el Gyűrűsné Hornyák Éva, a két éve alakult PasséBalett Iskola vezetője. Hozzátette, a díjat nyert csapat színpadi táncot mutatott be, amely egy akrobatikus elemekkel vegyített show tánc, ahol hangsúlyos az előadásmód, a kosztüm és a látványelemek.A győztes csapat felkészítő edzője Bors Eszter Katalin volt.

Az iskola növendékei decemberben is megmérettetik magukat egy versenyen, ahol szintén bíznak a sikeres szereplésben és abban, hogy Pápa városát büszkén képviselhetik.

Címkék: Balett, Tánc, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 20:57, péntek | Helyi

Baleset a Vásár utcában, teljes az útzár

Olvasónk tájékoztatása szerint két autó ütközött össze a vegyesboltnál.

2023. Február 03. 17:45, péntek | Helyi

Áldozó Tamás: Felszólítottam a Volánt... - Videó

A polgármester szerint méltatlan az új menetrenddel kapcsolatos tájékoztatása a társaságnak.

2023. Február 03. 16:52, péntek | Helyi

TOP 50-es körözöttet fogtak el - Videóval

A Pápai Rendőrkapitányság 16 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 41 éves komáromi lakossal szemben.

2023. Február 03. 13:53, péntek | Helyi

Magyar Közút: az erős szél miatt fakidőlések nehezíthetik hétvégén a közlekedést

A meteorológiai előrejelzések alapján már pénteken megerősödhet több térségben is szél, de szombaton gyakorlatilag az egész ország területén viharos, minimum 70 km/órás széllökésekre számíthatnak a közlekedők.