Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2021. November 21. 10:51, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Díjat nyertek a pápai balettosok

Díjat nyertek a pápai balettosok

Az ötfős pápai balett-táncos csapat a Fusion Dance Contest elnevezésű nemzetközi versenyen szerezte meg az első helyet, a kölyök kategóriában.

- A Bolla Julianna, Karácsony Lilla, Pusker Emma Janka, Pap Lilien, Simon Barbara alkotta csapat mindössze két hónapja táncol együtt, ezért különösen nagy büszkeség a számunkra, hogy elhódították az első helyet - mondta el hírportálunknakGyűrűsné Hornyák Éva, a tánciskola művészeti vezetője. Megtudtuk tőle, hogy a rangos verseny nem csak az ország különböző városaiból vonzott több száz táncost, de a szomszédos országok is képviseltették magukat.

- Kihívás volt számunkra a pandémiás időszak után újra formába hozni a növendékeinket, és összeszoktatni egy új csapatot, de a visszajelzések szerint jó úton járunk - mondta el Gyűrűsné Hornyák Éva, a két éve alakult PasséBalett Iskola vezetője. Hozzátette, a díjat nyert csapat színpadi táncot mutatott be, amely egy akrobatikus elemekkel vegyített show tánc, ahol hangsúlyos az előadásmód, a kosztüm és a látványelemek.A győztes csapat felkészítő edzője Bors Eszter Katalin volt.

Az iskola növendékei decemberben is megmérettetik magukat egy versenyen, ahol szintén bíznak a sikeres szereplésben és abban, hogy Pápa városát büszkén képviselhetik.

Címkék: Balett, Tánc, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 12:13, csütörtök | Helyi

Nem lett új vezetője a Városfejlesztő Kft.-nek

A mai képviselő-testületi ülésen döntöttek zárt ülésen a városatyák a városüzemeltetést végző társaság ügyvezetői posztjának jelöltjeiről, ám négyük közül egyik jelölt sem kapta meg a szükséges többséget.

2023. Június 08. 11:59, csütörtök | Helyi

Lázas készülődés a Fő téren - Pénteken kezdődik a Játékfesztivál!

Felépültek a faházak és a színpad is lassan összeáll, hogy a háromnapos Pápai Játékfesztivál holnapi megnyitására minden a helyére kerüljön.

2023. Június 08. 07:19, csütörtök | Helyi

Fiatalkorú barátnőjének adott drogot, a pápai rendőrök előállították

Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Pápai rendőrkapitányságon egy 44 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 07. 10:20, szerda | Helyi

Szidalmazta a szüleit, édesapját meg is ütötte - a pápai rendőrök őrizetbe vették

Egy Pápához közeli kistelepülésen élő sértett értesítette 2023. június 5-én a rendőrséget arról, hogy a vele és férjével együtt élő fiuk agresszívan viselkedik, folyamatosan szidalmazza őket és az édesapját arcon is ütötte.