Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Március 09. 15:21, péntek | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Demokratikus Koalíció: határozottan fel fognak lépni a kirekesztők ellen!

Demokratikus Koalíció: határozottan fel fognak lépni a kirekesztők ellen!

A Petőfi Sándor egykori lakóháza előtt tartott sajtótájékoztatót Kerecsényi Zoltán, a DK pápai szervezetének koordinátora.

A tájékoztatót megelőzően, nőnap alkalmából egy szál virággal köszöntötte a helyi DK nevében Kerecsényi Zoltán a sajtó hölgy tagjait. Az apró figyelmesség után azonban komolyra fordította a szót:

- Nem a nemzetről való beszéd, hanem a nemzet legelesettebjeiért való cselekvés az, ami a nemzeti gondolat őszinteségét és tisztaságát bizonyítja - kezdte a beszédét a Gyurcsány-párt pápai szervezetének koordinátora. Kerecsényi Zoltán kijelentette, a Demokratikus Koalíció szociális párt, ezért nem ért egyet azzal a politikával, hogy a legszegényebbeket üsse a hatalom. A DK megalakulása óta folyamatosan konzultál az emberekkel, kíváncsi azok véleményére. Ezt tovább folytatandó a következő hetekben és hónapokban a város különböző pontjain kitelepüléseket szerveznek, melynek címe Pápai Agóra lesz. A DK nem arra kéri az embereket, hogy támogassák pártjukat elsősorban, hanem arra, hogy akarjanak és merjenek szembenézni az ország problémáival. Ez egy jobb, élhetőbb, befogadóbb hely - fogalmazott a politikus.

Kerecsényi Zoltán szerint az országban felerősödött a kirekesztés hangja. Az uszítások célpontjai zsidók, romák és másként gondolkodók. A politikus beszélt egy személyes élményéről is. Mint mondta, pár nappal ezelőtt a nyílt utcán verbális antiszemita fenyegetésben részesült, számára ismeretlenektől. A DK-s politikus a sajtón keresztül üzen mindazoknak, akik hasonló, elfogadhatatlan cselekedeteket tesznek, hogy határozottan fel fognak lépni ellenük, mert nem szabad engedni, hogy egy kisvárosban ez a tendencia erősödjön.

Kerecsényi nem hiába emlékeztetett Petőfi egykori lakhelyénél, mert elmondása alapján ez a városrész akkoriban zsidóemberek lakta rész volt és a költő védelmébe vette a zsidóságot!

Végül Kerecsényi Zoltán megkoszorúzta Petőfi emlékházát, a költő városunkban eltöltött tanulmányi éveinek emlékére.

A tájékoztató után kitelepülést, szórólaposztást rendeztek a párt aktivistái Pápa sétálóutcáján, a Kossuth Lajos szobor előtt. A DK Köztársaság Kiáltványát, az általuk készített Köztársasági Zsebfüzetet, a Petőfi emlékére megjelentetett „Egy fiatal költő emlékére” című zsebfüzetet és a helyi újságjuk első számát, a Városi Szabad Szót osztották a járókelőknek - mintegy ötszáz darabot.

A DK nem tart külön rendezvényt március 15-én, a városi megemlékezésen lesznek jelen a párt tagjai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.