Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Július 05. 12:51, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csütörtökön megnyitják a Kossuth utcát a járművek számára, ám megváltozik a forgalmi rend

Csütörtökön megnyitják a Kossuth utcát a járművek számára, ám megváltozik a forgalmi rend

Az ideiglenes aszfaltburkolattal ellátott Kossuth utca első szakaszán, a Deák Ferenc utca és a Március 15. tér között újra lehet közlekedni járművekkel is holnaptól, ám a korábbi rendhez képest fordított irányban.

Mint ismeretes, a Pápai Vízmű ideiglenes aszfaltburkolattal látta el a pápai sétáló utca azon részét, amelyet idén biztosan nem fognak letérkövezni. Aki kíváncsi arra, hogy mi miért történt a Kossuth utcában, annak ajánljuk ezt a cikkünket!

Rádi Róbert városfejlesztési osztályvezető örömét fejezte ki, hogy határidőre elkészült az ideiglenes aszfaltburkolat. Az áruháztól a Deák Ferenc utcáig vékony rétegben készült el az aszfalt, amely képes elvezetni a csapadékvizet, illetve szilárd burkolatot biztosít a gyalogosok számára, továbbá teraszok elhelyezésére is van lehetőség. A Deák Ferenc és a Március 15. tér közötti szakaszt megerősített aszfaltburkolattal látták el, amelyen járművek is közlekedhetnek. A korábbi rendhez hasonlóan várakozóhelyeket is felfestettek az új burkolatra.

Az osztályvezető aláhúzta, az autósok ne megszokásból közlekedjenek az utcában, hiszen a korábbiaktól eltérő forgalmi rend szerint kell holnaptól behajtani a Kossuth utcába. Ennek értelmében a

- Március 15. tér felől tilos lesz a behajtás az egyirányú Kossuth utcába

- Az Ányos Pál utcából két irányban lehet kanyarodni a Major utcában, a Bástya és a Deák Ferenc utca felé (ez most is így van).

- A Major utca felől jobbra kis ívben lehet behajtani a Kossuth utcára

- A Kossuth utcáról a Március 15. tér felé egyirányban lehet haladni, majd egyenesen, vagy jobbra, az Árok utca felé lehet tovább menni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.