Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Szeptember 23. 15:21, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csökkent a pápai fertőzöttek átlagéletkora

Csökkent a pápai fertőzöttek átlagéletkora

Sokan tartanak attól, hogy a fiatalabb korosztályok fertőzöttsége átkerül az idősebb, veszélyeztetettebb korosztályokra. Egyelőre Pápán fordított a tendencia.

A polgármester örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a városi televízió működését korlátozó karanténintézkedések feloldásra kerültek, jelenleg ugyanis a Pápa Városi Televízió volt az egyetlen önkormányzati fenntartású intézmény, amely érintett volt a járványban.

Az elmúlt 10 nap számaival kapcsolatban elhangzott, az akkori 31-hez képest ma 23 pozitív eset van Pápán. Ebben a 10 napban 20 esetben rendeltek el járványügyi zárlatot, ennyivel nőtt az aktív esetek száma, viszont 28-at megszüntettek, ennyien gyógyultak tehát meg. Az elkülönítések száma 17-ről 31-re nőtt, 25 új elrendelés mellett 11-et oldottak fel. Járvágyügyi megfigyelés esetében 104-ről 106-ra nőtt a járványügyi megfigyelések száma.

A pozitív esetek átlagéletkorát vizsgálva megállapítható, hogy a várkozásokkal ellentétben nem nőtt, hanem csökkent, 39-ről 32-re változott a fertőzöttek átlagéletkora, amely valószínűleg az egyik középiskola érintettségével magyarázható.

Megyei kitekintésben Áldozó Tamás elmondta, Veszprém megyében 205 fővel nőtt a pozitív esetek száma az elmúlt 10 napban, míg Pápán 20 fertőzött volt ezen időszak alatt, tehát a megyei betegek kevesebb mint 10 százaléka pápai.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.