Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Június 29. 19:21, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Gyönyörű képsorok városunkról - Bemutatták Pápa imázsfilmjeit

Gyönyörű képsorok városunkról - Bemutatták Pápa imázsfilmjeit

A várost bemutató rövidfilmeket eredetileg az év elején mutatták volna be, ám a koronavírus járvány miatt mostanra tolódott azok nyilvánosságra hozatala.

A kisfilmeket az Esterházy-kastélyban mutatták be, elsőként a helyi turizmusban leginkább érdekeltek számára. A látványos anyagok egyik fő célja az ugyanis, hogy minél több embert szólítsanak meg és csábítsanak turistaként Pápára. Ugyanakkor fontos cél az is, hogy hozzánk, Pápaiakhoz is szóljanak. – Legyünk büszkék arra, amink van, legyünk büszkék arra a helyre, ahol élünk és merjük megvallani pápaiságunkat, erősítsük a helyi identitástudatot – mondta el dr. Áldozó Tamás. A polgármester bízik abban, hogy filmek a világhálón, a közösségi médiafelületeken sokakhoz fognak eljutni, de azokat egyéb reklámanyagokban is hasznosítani fogják.

Két hosszabb és hat rövid, 20-30 másodperces klip készült, utóbbiak az egyes attrakciókat mutatják be, tudtuk meg Boros Katalintól. A Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, szándékosan nem pápaiakat kértek fel a filmek forgatására, mivel az volt a céljuk, hogy olyanok szemével mutassák be a várost, akik idegen szemmel figyelik a látványosságokat. – A pápaiaknak is szerettük volna megmutatni, hogy az, ami mellett nap, mint nap elmennek, csak számukra természetes, az ideérkezőknek viszont valami egészen különleges. Számukra az az üzenetünk, hogy próbáljanak meg a hétköznapokban az idelátogató szemével nézni a várost, és megtalálni benne azokat, amik szépek, megkülönböztetnek, vagy kiemelnek minket más hasonló méretű városokból – mondta az ügyvezető, köszönetet mondva mindazoknak, akik részt vettek a filmek megalkotásában.

Köntös László, a Pápai Református Gyűjtemények igazgatója kiemelte, a mai világban újra fel kell fedeznünk önmagunkat, vissza kell vennünk a múltunkat. - Aki kíváncsi arra, hogy kik vagyunk mi, honnan jöttünk, annak kötelező ellátogatnia Pápára – hangsúlyozta az igazgató.

Turisztikai kisfilm Pápáról

Pápa film pápaiaknak

Címkék: imázsfilm, pápa, turizmus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.