Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. November 16. 08:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Veszprém Vármegyei Főügyészség

Csecsemő gyermeke megölésével is fenyegette a barátnőjét az Angliába szökött férfi

Csecsemő gyermeke megölésével is fenyegette a barátnőjét az Angliába szökött férfi

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója letartóztatta azt a szexuális erőszak és személyi szabadság megsértése bűntettével, valamint többrendbeli zaklatással gyanúsított 36 éves pápai férfit, akit európai elfogatóparancs alapján az Egyesült Királyságban fogtak el, majd adtak át a magyar hatóságoknak.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető 2020 augusztusában ismerkedett meg a sértettel, majd a hajnali órákban a gyanúsított pápai lakóhelyére mentek.

A lány reggel közölte a férfival, hogy haza akar menni, de az elkövető ezt nem engedte, szidta, bántalmazta és családjának, köztük csecsemőkorú gyermekének megölésével, bántalmazásával fenyegette a sértettet. A fenyegetések ellenére a sértett próbált elmenni a házból, de a gyanúsított a kapuban elé állt, így akadályozva meg a távozását.

A férfi ezt követően este, majd másnap reggel akarata ellenére közösült a sértettel, aki az erőfölényben lévő gyanúsított további bántalmazásától tartva, nem mert ellenállni. A lány továbbra is kérte a gyanúsítottat, hogy engedje el, de a férfi közölte vele, hogy csak akkor mehet, ha őt is viszi, majd a nap folyamán többször megrúgta, megütötte, s még vízzel is leborította.

Miután a sértett édesanyja tudomást szerzett arról, hogy lánya hol tartózkodik, a lány édesapjával együtt a házhoz ment, és bár a gyanúsított őket is megöléssel, a házuk felgyújtásával fenyegette, mindhárman távoztak a háztól.

Az ügyészség a gyanúsított szökése, a szökés, továbbá a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amelynek a bíróság helyt adott és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.