Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Január 17. 09:10, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Ügyészség

Csalással és sikkasztással vádol a pápai ügyészség egy férfit

Csalással és sikkasztással vádol a pápai ügyészség egy férfit

Többek között eladott egy bérelt autót és márkásnak mondott karóra értékesítésével károsított meg másokat.

Sikkasztás és csalás bűntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 44 éves férfival szemben, aki bérelt gépkocsi eladásával, valamint márkásnak mondott karóra értékesítésével károsított meg másokat.

A vádirat szerint az elkövető még 2018 októberében vett bérbe egy személyautót Pápán, melyet mintegy másfél évvel később jogtalanul értékesített úgy, hogy vevője nem tudott róla, a vádlott nem tulajdonosa a járműnek, a vételárba pedig beszámításra került az elkövető egy korábbról fennállt 700 000 forintos tartozása. A vádlott az adásvétel során valótlan tartalmú szerződést adott át a vevőnek, melyben valótlanul arról nyilatkozott, hogy eladóként szabadon rendelkezik a jármű tulajdonjogával. A férfi ezt követően, 2019. június 24-én, szintén Pápán egy másik hitelezőjét károsította meg azzal, hogy az általa tudottan hamis, 10 000 forint értékű karóráját márkás, eredeti óraként, 1 000 000 forintos vételáron adta el, beszámítva abba a korábbi 500 000 forintos tartozását.

A sértett a beszámításra figyelemmel még fizetendő 500 000 forintot azonban nem adta át a vádlottnak, mert közben megtudta, hogy az óra csak hamisítvány. Az elkövető az adásvételi szerződésben a karórát valótlanul eredetiként tüntette fel, majd a valótlan tartalmú szerződést felhasználta azzal, hogy azt a vevőnek átadta. Közel egy évvel később a vádlott egy budapesti férfit ejtett tévedésbe, annak ígéretével, hogy elcserél vele egy karórát, illetve a sértett a cserén túl még 25 000 forintot küld az elkövetőnek. A budapesti férfi eleget is tett a megállapodásban foglaltaknak, a vádlott azonban nem küldte az ígért órát és elérhetetlenné is vált a sértett számára.

Az ügyészség a vádiratában a hasonló jellegű bűncselekmény miatt korábban már végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt és ezért különös visszaesőnek minősülő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására, valamint a jogtalan gazdagodásának mértékére figyelemmel 25 000 forint erejéig vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.