Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2022. Augusztus 03. 09:04, szerda | Belföld
Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Csalás áldozata lett a hajléktalanná tett férfi

Csalás áldozata lett a hajléktalanná tett férfi

Csalás, önbíráskodás és kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nő ellen, aki csalárd módon, a sértettet kihasználva és megtévesztve szerezte meg annak ingatlanát.

A vádirat szerint szerint a 43 éves móri nő 2019. év őszén ismerkedett meg a Veszprém megyei kistelepülésen egyedül, szerény körülmények között élő, könnyen befolyásolható, megfélemlíthető, mentális zavarral küszködő és emiatt segítségre szoruló férfival, aki közmunkásként dolgozott a helyi önkormányzatnál.

A nő igyekezett a férfi bizalmába férkőzni, győzködte, hogy költözzön Mórra, ott tud munkát is szerezni neki, miközben az volt a célja, hogy megszerezze a férfi ingatlanát.

2020. január 14-én a nő elvitte a sértettet egy székesfehérvári ügyvédi irodába, ahol egy adásvételi szerződést toltak a férfi elé. A férfi, bár nem akarta eladni az ingatlant, végül győzködésre aláírta a szerződést. Abban a hiszemben volt, hogy csak az ingatlan fele van az ő tulajdonában, a másik egy távoli rokonáé, de a nő tudta, hogy ez nem így van. Az ingatlan teljes értéke 3.200.000 Ft volt, a nő 1.350.000 Ft-os vételárat írt a szerződésbe azzal, hogy azt már át is adta az eladónak. Valójában a férfi egy fillért sem kapott a nőtől.

Ezután a sértett egy havi lakbért fizetett a nőnek, aki minél hamarabb igyekezett eltávolítani a férfit a házból. Volt, hogy rokonságával jelent meg a házban, felpofozta a férfit, hogy költözzön el. Legközelebb a férfi, aki nem volt éppen otthon, amikor a nő megérkezett hat rokonával, rendőröket hívott, mert nem mert hazamenni.

A férfi polgári pert indított a ház visszaszerzése érdekében, mire a nő megfenyegette, hogy amennyiben nem vonja vissza a keresetet, úgy nagyon megüti a bokáját. A férfi félelmében aláírta a keresettől elálló nyilatkozatot.

Ezután a nőtől és családjától való félelmében a férfi aláírta a lakcíméről való kijelentkezéshez szükséges iratot is, amivel a nő a férfit kijelentette, majd 2021. februárjában ki is lakoltatta a házból, a férfi hajléktalanná vált, egy ismerőse segítségével egy melléképületbe tudott költözni.

A per a fentiek ellenére folytatódott, a polgári bíróság 2022. április 13-án hozott, még nem jogerős ítéletével az adásvételi szerződést érvénytelennek nyilvánította.

Az ügyészség vádiratában a vádlottal szemben börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Zirci Járásbíróság felé.

A kép csak illusztráció

Címkék: ügyészségi hír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.