Városlista
2022. augusztus 16, kedd - Ábrahám

Hírek

2021. December 03. 13:15, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában

Családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatását rendelte el annak a 60 éves férfinak, aki családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában.

A gyanúsított két rokonának letartóztatását 2021. november 12-én a bíróság már elrendelte, miután megalapozottan gyanúsíthatók voltak azzal, hogy a Rába folyó árterében kábítószernek minősülő kendert termesztettek, melyből a nyomozó hatóság októberben 73 tő, átlagosan két méter magas növényt talált a területen. A gyanúsítottak a teljes érés állapotában lévő növényeket leszüretelték és soproni lakóhelyükre szállították, ahol a rendőrök közel 4,3 kilogramm kábítószergyanús növényi anyagot le is foglaltak. A nyomozó hatóság ezt követően a 60 éves férfi lakóhelyén is kutatást tartott, melynek során közel 100 gramm marihuánát, valamint a kender termesztéséhez szükséges eszközöket találtak. Az ügyészség a kábítószer birtoklásának bűntettével gyanúsított férfival szemben a szökés elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatásának elrendelését, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés a gyanúsított és védőjének fellebbezése miatt nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.