Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. December 03. 13:15, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában

Családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában

A Pápai Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatását rendelte el annak a 60 éves férfinak, aki családtagjaival együtt termesztette a marihuánát Kemenesszentpéter határában.

A gyanúsított két rokonának letartóztatását 2021. november 12-én a bíróság már elrendelte, miután megalapozottan gyanúsíthatók voltak azzal, hogy a Rába folyó árterében kábítószernek minősülő kendert termesztettek, melyből a nyomozó hatóság októberben 73 tő, átlagosan két méter magas növényt talált a területen. A gyanúsítottak a teljes érés állapotában lévő növényeket leszüretelték és soproni lakóhelyükre szállították, ahol a rendőrök közel 4,3 kilogramm kábítószergyanús növényi anyagot le is foglaltak. A nyomozó hatóság ezt követően a 60 éves férfi lakóhelyén is kutatást tartott, melynek során közel 100 gramm marihuánát, valamint a kender termesztéséhez szükséges eszközöket találtak. Az ügyészség a kábítószer birtoklásának bűntettével gyanúsított férfival szemben a szökés elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a letartóztatásának elrendelését, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott és kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés a gyanúsított és védőjének fellebbezése miatt nem végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.