Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2024. Szeptember 07. 16:33, szombat | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Családi napot tartottak a pápai Bázisrepülőtéren

Családi napot tartottak a pápai Bázisrepülőtéren

Az MH 47. Bázisrepülőtér idén is megrendezte a családi napot, hogy az ott szolgálatot teljesítők családtagjai is betekintést nyerhessenek a légibázis munkájába, illetve így köszönjék meg nekik az általuk nyújtott támogatást.

A Bázisrepülőtéren dolgozó szervezetek katonai és civil állományainak tagjait, valamint családtagjaikat hívták meg idén is a családi napra, továbbá azokat, akik már nem aktív tagjai az állománynak, de mindenképp fontos részei a pápai katonák közösségének.

A családi napon számos program várta a családokat. A Bázisrepülőtér eszközeit, gépeit a földön tekinthették meg az érdeklődők, így a Pápán szolgálatot teljesítő C-17-es szállítórepülőgépet is. Volt dinamikus bemutató, a pápai ejtőernyősök látványos ugrást hajtottak végre. Idén is népszerű volt a kutyás bemutató, fellépett a Veszprémi Légierő Zenekar, valamint a Megafon Zenei Egyesület énekesei, továbbá főző- és horgászversenyt is tartottak.

A kisebbeket megannyi szórakozási lehetőség állt rendezlkezésre, többek között arcfestés, légvár, játszóház, lufihajtogató bohóc, állatsimogató, továbbá és akkumulátoros járművek, de például a paintballt is ki lehetett próbálni bárkinek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 10:27, hétfő | Helyi

Kamion és személyautó ütközött Nemesszalók és Külsővat között - Teljes az útzár!

A 834-es főúton dolgoznak a tűzoltók.

2024. Szeptember 16. 09:45, hétfő | Helyi

Veszélyben a fecskék, vezetés közben is figyeljünk rájuk!

Az esős, hideg időjárás miatt a fecskék legyengülve igyekeznek élelem után kutatni. Ezért az úttestek mellett, alacsonyan repülő védett madarakra kell számítani, különösen a Balaton-parti útszakaszokon - figyelmeztet a rendőrség.

2024. Szeptember 15. 17:53, vasárnap | Helyi

Bőven akadt dolga a tűzoltóknak Pápán is!

A viharos szél rengeteg kárt okozott.