Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Szeptember 10. 14:36, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Családi nap a pápai repülőtéren

Családi nap a pápai repülőtéren

Ezúttal a játéké és a szórakozásé volt a fő szerep az MH Pápa Bázisrepülőtéren, ahol szombaton délelőtt tartották meg az idei családi napot.

A Bázisrepülőtéren dolgozó szervezetek katonai és civil állományainak tagjait, valamint családtagjaikat hívták meg idén is a családi napra, továbbá azokat, akik már nem aktív tagjai az állománynak, de mindenképp fontos részei a pápai katonák közösségének. A reggeli megnyitóünnepség zászlófelvonással kezdődött, majd Peder Söderström ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka és Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka köszöntötték a megjelenteket.

A családi napon számos program várta a családokat. A Bázisrepülőtér eszközeit, gépeit a földön tekinthették meg az érdeklődők. Az elmúlt évekhez képest újdonságnak számított a Gidrán harcjármű, amelynek gyártása Kaposváron történik majd. Az eszközbe bárki be is szállhatott, sajnos azonban fotókat nem készíthettünk a jármű belsejéről.

Népszerű volt a felújított Mi-24-es helikopter és a MiG-21-es vadászgép is a földön, de sokan kíváncsiak voltak a Honvédség elmúlt években zajló fejlesztésének részeként beszerzett Airbus H-145M típusú helikoptere is, amelyet egy látványos dinamikus bemutatón is szemügyre vehettek a látogatók. A földi bemutatók slágere természetesen idén is a C-17-es szállítógép volt, a levegő urai pedig a nem sokkal dél előtt érkező Gripen vadászgépek voltak.

A kisebbeket többek között arcfestés, légvár, játszóház, lufihajtogató bohóc, vagy paintball lövészet várta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék