Városlista
2023. május 29, hétfő - Magdolna

Hírek

2022. Szeptember 10. 14:36, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Családi nap a pápai repülőtéren

Családi nap a pápai repülőtéren

Ezúttal a játéké és a szórakozásé volt a fő szerep az MH Pápa Bázisrepülőtéren, ahol szombaton délelőtt tartották meg az idei családi napot.

A Bázisrepülőtéren dolgozó szervezetek katonai és civil állományainak tagjait, valamint családtagjaikat hívták meg idén is a családi napra, továbbá azokat, akik már nem aktív tagjai az állománynak, de mindenképp fontos részei a pápai katonák közösségének. A reggeli megnyitóünnepség zászlófelvonással kezdődött, majd Peder Söderström ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka és Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka köszöntötték a megjelenteket.

A családi napon számos program várta a családokat. A Bázisrepülőtér eszközeit, gépeit a földön tekinthették meg az érdeklődők. Az elmúlt évekhez képest újdonságnak számított a Gidrán harcjármű, amelynek gyártása Kaposváron történik majd. Az eszközbe bárki be is szállhatott, sajnos azonban fotókat nem készíthettünk a jármű belsejéről.

Népszerű volt a felújított Mi-24-es helikopter és a MiG-21-es vadászgép is a földön, de sokan kíváncsiak voltak a Honvédség elmúlt években zajló fejlesztésének részeként beszerzett Airbus H-145M típusú helikoptere is, amelyet egy látványos dinamikus bemutatón is szemügyre vehettek a látogatók. A földi bemutatók slágere természetesen idén is a C-17-es szállítógép volt, a levegő urai pedig a nem sokkal dél előtt érkező Gripen vadászgépek voltak.

A kisebbeket többek között arcfestés, légvár, játszóház, lufihajtogató bohóc, vagy paintball lövészet várta.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 28. 12:17, vasárnap | Helyi

Eldőlt: Ezüstérmes a Perutz!

Sümegen győzött 4:2 arányban a Pápa, amely így a Veszprém vármegyei első osztály második helyén végzett.

2023. Május 28. 11:22, vasárnap | Helyi

Egy napra ma minden gyermek tűzoltó lehet

Gyermeknap alkalmából kedveskedtek a családoknak a lánglovagok, akik május 28-án betekintést engedtek a laktanya életébe.

2023. Május 27. 21:38, szombat | Helyi

A háborúellenes Bajcsy-Zsilinszky Endre emlékezete

2023. Május 26. 16:24, péntek | Helyi

Feladta magát a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt keresett negyedik férfi

Feladta magát a Győri Rendőrkapitányságon pénteken az a férfi, akit a szlovákiai magyar vállalkozó meggyilkolása miatt körözött a rendőrség - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI).