Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2022. Szeptember 10. 14:36, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Családi nap a pápai repülőtéren

Családi nap a pápai repülőtéren

Ezúttal a játéké és a szórakozásé volt a fő szerep az MH Pápa Bázisrepülőtéren, ahol szombaton délelőtt tartották meg az idei családi napot.

A Bázisrepülőtéren dolgozó szervezetek katonai és civil állományainak tagjait, valamint családtagjaikat hívták meg idén is a családi napra, továbbá azokat, akik már nem aktív tagjai az állománynak, de mindenképp fontos részei a pápai katonák közösségének. A reggeli megnyitóünnepség zászlófelvonással kezdődött, majd Peder Söderström ezredes, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka és Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka köszöntötték a megjelenteket.

A családi napon számos program várta a családokat. A Bázisrepülőtér eszközeit, gépeit a földön tekinthették meg az érdeklődők. Az elmúlt évekhez képest újdonságnak számított a Gidrán harcjármű, amelynek gyártása Kaposváron történik majd. Az eszközbe bárki be is szállhatott, sajnos azonban fotókat nem készíthettünk a jármű belsejéről.

Népszerű volt a felújított Mi-24-es helikopter és a MiG-21-es vadászgép is a földön, de sokan kíváncsiak voltak a Honvédség elmúlt években zajló fejlesztésének részeként beszerzett Airbus H-145M típusú helikoptere is, amelyet egy látványos dinamikus bemutatón is szemügyre vehettek a látogatók. A földi bemutatók slágere természetesen idén is a C-17-es szállítógép volt, a levegő urai pedig a nem sokkal dél előtt érkező Gripen vadászgépek voltak.

A kisebbeket többek között arcfestés, légvár, játszóház, lufihajtogató bohóc, vagy paintball lövészet várta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 16:43, vasárnap | Helyi

Folklór Majális az Erzsébet ligetben

Néptánccal és gyermekprogramokkal várta a pápaiakat a nyugdíjas egyesület.

2024. Május 26. 08:51, vasárnap | Helyi

A levegőből találtak rá az idős eltűntre a Bakonyban

Igazi összefogás eredményeként találták meg azt a dudari hölgyet, akit családja kétségbeesetten keresett szombaton délután.

2024. Május 25. 08:20, szombat | Helyi

Rangos nemzetközi díjat kapott egy somlói bor

A somlói Tornai Pincészet 2017-es Top Selection Grófi Hárslevelűje és a Royal Tokaji 2018-as 6 puttonyos Tokaji Aszúja is elnyerte idén a legmagasabb elismerést, a Trófea-díjat a londoni International Wine Challenge-en (IWC).

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.