Városlista
2023. szeptember 23, szombat - Tekla

Hírek

2023. Szeptember 16. 16:42, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Családi nap a pápai légibázison

Családi nap a pápai légibázison

Az MH 47. Bázisrepülőtér idén is családi napot szervezett, hogy az ott szolgálatot teljesítők családtagjai is betekintést nyerhessenek a légibázis munkájába, illetve így köszönjék meg nekik az általuk nyújtott támogatást.

A Bázisrepülőtéren dolgozó szervezetek katonai és civil állományainak tagjait, valamint családtagjaikat hívták meg idén is a családi napra, továbbá azokat, akik már nem aktív tagjai az állománynak, de mindenképp fontos tagjai a pápai katonák közösségének. A délelőtti megnyitóünnepség zászlófelvonással kezdődött, majd Jason Mills, a Nehéz Légiszállító Ezred parancsnoka és Magasy Zsolt ezredes, az MH Pápa Bázisrepülőtér parancsnoka köszöntötték a megjelenteket. A nyitóünnepségen egy perces néma felállással tisztelegtek a napra pontosan 33 esztendővel ezelőtt, a pápai repülőtéren légibemutató közben hősi halált haltSoproni (Sopi) Károly őrnagy emléke előtt.

A családi napon számos program várta a családokat. A Bázisrepülőtér eszközeit, gépeit a földön tekinthették meg az érdeklődők, így a Pápán szolgálatot teljesítő C-17-es szállítórepülőgépet is. Volt dinamikus bemutató is, a pápai ejtőernyősök látványos ugrást hajtottak végre. Idén is népszerű volt a kutyás bemutató, ezúttal új elemként solymász show is szerepelt a programban, fellépett a Fricska Táncegyüttes, végül pedig az RCB koncertje zárta a családi napot. Látványos eleme volt a napnak a felújított MiG-15-ös vadászgép bemutatása.

A kisebbeket többek között arcfestés, légvár, játszóház, lufihajtogató bohóc, továbbá pedálos kisautók várták, de például a paintballt is ki lehetett próbálni bárkinek.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 23. 10:03, szombat | Helyi

Ismét egy túrázót kellett menteni a Ság hegyen

Bajba jutott kirándulónak segítettek a celldömölki önkormányzati tűzoltók a Sághegyi Tájvédelmi Körzetben, Celldömölk közelében - közölte honlapján a Katasztrófevédelem szombaton.

2023. Szeptember 23. 09:48, szombat | Helyi

Nőtt a vendégéjszakák száma Pápán, tekintsük át, hogyan néz ki ez a szám más településeken

Pápa turisztikai szempontból számos lehetőséggel rendelkezik, kezdve az Esterházy-kastélytól, egészen a Várkertfürdőig, vagy a közelben található Bakonyig.

2023. Szeptember 22. 08:34, péntek | Helyi

2,7 milliárd forintból újítanák meg a Téglagyári úti volt dohányszárító épületét

Az évtizedek óta üresen álló épületet teljesen megújítanák, valóságos gyermekbirodalmat hoznának létre benne.

2023. Szeptember 21. 17:51, csütörtök | Helyi

Embercsempész okozott balesetet Nagyalásonyban

A lengyel rendszámú Porsche terepjáró nagy sebességgel ütközött egy másik járművel, majd kidöntött egy villanyoszlopot. Úgy tudjuk, hogy az embercsempész és több migráns is még szökésben van.