Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2019. Július 13. 05:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Családbarát munkahely - Oklevelet vehetett át a Pápai Tankerületi Központ

Családbarát munkahely - Oklevelet vehetett át a Pápai Tankerületi Központ

Csütörtökön vehette át az oklevelet Egyházi Andrea tankerületi igazgató, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkártól.

Novák Katalin közölte, az idén 52 olyan vállalat nyerte el az elismerést, amely fontosnak tartja, hogy dolgozói a családi életben is kiteljesedhessenek.

Az államtitkár a családbarát programokat értékelve arra hívta fel a figyelmet, hogy akkor lesznek igazán értékesek, ha "emberi minőség", családbarát mentalitás, megfelelő munkahelyi légkör is társul hozzájuk.
Elmondta, az idén kilencedik alkalommal meghirdetett pályázat nyertesei között vannak cégek, amelyek már nem először vehetik át a díjat, mert évről-évre kitalálnak valami újabb családbarát programot. Örömét fejezte ki, hogy egyre több apáknak szóló program indul, továbbá azért is, mert több munkahelyen gondolnak a családban élő, beteg, gondozásra szoruló idősekre is.
Ismertetése szerint az idén 77 millió forintos keretösszeggel meghirdetett pályázat nyerteseinek nagy többsége támogatást is kap családbarát programjaik megvalósításához, legfeljebb 5 millió forintot.

Novák Katalin közölte azt is, hogy a tárca bevezeti a "családbarát hely" tanúsító védjegyet. A védjegy birtokosainak vállalniuk kell, hogy teljes tevékenységükben érvényesülnek a családbarát elvek, és ezek meglétét folyamatosan ellenőrzik.

A rendezvényen kiosztott ismertető szerint a Családbarát munkahely pályázat célja olyan programok támogatása, melyek elősegítik a magánélet és munkahelyi kötelezettségek összehangolását.Fontos, hogy a cégek felismerjék, ma már versenyképességi tényező, ha egy munkahely családbarát, az ő érdekük is az, hogy segítsék munkavállalóikat családi életük kiteljesedésében, mivel ez hatással van a munkájukra is - írták.

Egyházi Andrea, a Pápai Tankerületi Központ igazgatója hírportálunk érdeklődésére elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy vezetőként segítse kollégáit a magánélet és munkahelyi kötelezettségek összehangolásában. Azt mondta, rugalmasan kezeli a kollégák munkaidejét, a gyermek betegsége, vagy egyéb halaszthatatlan magán jellegű elintéznivaló esetén elengedi a kollégákat, váratlan helyzetekkor a távmunka lehetőségét is biztosítja.

Különböző programok szervezésével igyekeznek erősíteni a csapategységet és megadni a lehetőséget a feltöltődésre. Természetjáró túrák, családi nap, mikulás és karácsonyi ünnepség szervezése mind-mind ezt a célt szolgálja, de kulturális alkalmakra és rekreációs programokra is biztosít belépőjegyeket a Pápai Tankerületi Központ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 17:25, szerda | Helyi

Megnevezte alpolgármester-jelöltjét Grőber Attila!

Vadász Krisztina lesz Pápa alpolgármestere, ha Grőber Attila megkapja a választók bizalmát a június 9-i önkormányzati választáson.

2024. Május 22. 09:39, szerda | Helyi

3 Kemény Kérdés: Marton Sándor és Molnár István válaszol!

Három kemény kérdést tettünk fel mind a négy polgármesterjelöltnek. Először a független Molnár István, illetve a Mi Hazánk támogatásával induló Marton Sándor válaszait közöljük.

2024. Május 21. 17:59, kedd | Helyi

Grőber Attila: A turizmus és a kultúra területén is kihasználatlanok a város adottságai

Az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, valamint ellenzéki pártok polgármesterjelölte szerint a város egyik kitörési pontja lehetne a turizmus.

2024. Május 21. 14:28, kedd | Helyi

Autóbusz, furgon és személyautó karambolozott Tapolcafőnél

A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, de a tűzoltók is dolgoznak a mentés során.