Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. December 10. 14:04, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csaknem százezer forintot gyűjtöttek az erzsébetvárosiak

Csaknem százezer forintot gyűjtöttek az erzsébetvárosiak

Az Erzsébetváros Advent keretében ételfőzést és szárazsütemény vásárt tartottak a városrészben, melyek bevételét az Erzsébetvárosi Óvodának adták át.

Az első alkalommal megrendezett, hagyományteremtő szándékkal létrehozott programon felállították Erzsébetváros karácsonyfáját, melyre mindenki hozhatott magával egy-egy díszt, így szombat délelőtt a városrész lakói közösen változtatták át a fenyőt, karácsonyfává. Venczel Csaba önkormányzati képviselő ebéd utáni köszöntőjében elmondta, bízik benne, hogy az idei alkalom csak a kezdet és hagyományt tudnak teremteni az Erzsébetvárosban. - Ennek a programnak nincs kiadási oldala, csak bevételi. Bevétel az adomány és bevétel az a szeretet is, amit innen hazaviszünk - fogalmazott a városrész képviselője.

Papp András, a program ötletgazdája köszönetet mondott mindenkinek, aki hozzájárult az alkalom sikeréhez, majd átnyújtotta az adományt tartalmazó üveget Petri Lászlóné óvodavezetőnek, aki szintén megköszönte a segítséget hozzátéve, a pénzt karácsonyi ajándékok vásárlására fogják fordítani.

Az ételfőzésből és a sütemény vásárból befolyt adomány mértéke megközelíti a százezer forintot, sőt, az alkalmon egy nagyvállalat képviselője további adományokat helyezett kilátásba, mellyel segítenék az Erzsébetvárosi Óvodát.

Az adventi programon részt vett Kovács Zoltán államtitkár is. A kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta, így az ünnep közeledtével még inkább felértékelődik a segítségnyújtás, így nagyon szép elgondolásnak tartja azt. Kiemelte a program közösségformáló erejét, röviden úgy fogalmazott: az Erzsébetvárosi Advent jót tesz a lelkeknek.

Unger Tamás alpolgármester annyit tett hozzá az elmondottakhoz, hogy meglátása szerint még mindig sokkal többet beszélünk a jótékonykodásról, mint amennyit teszünk érte. - Ez a mai nap megmutatja, hogy nem is olyan nehéz egy gondolatot végigvinni. Nagyon becsülöm azokat az embereket, akik ilyen gondolkodásmóddal és ilyen kitartással rendelkeznek - mondta el az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.