Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Július 01. 08:56, szerda | Helyi
Forrás: omegahirek.hu

Csak erős idegzetűeknek - Megkezdődött a pápai anyagyilkos büntetőpere

Csak erős idegzetűeknek - Megkezdődött a pápai anyagyilkos büntetőpere

Június 29-én hétfőn állt először a vádlottak padján az a pápai férfi, aki agyonverte saját édesanyját, majd a holttestet az Öreghegyen egy patakmederbe rejtette.

Cs. Tamást halált okozó testi sértéssel vádolják. A férfi szemrebbenés nélkül tagad, és a megbánás szikráját sem tanúsítja - írja az omegahirek.hu.

Egy évvel ezelőtt tűnt el gyanús körülmények közöttaz az idős pápai hölgy, akit hónapokig hiába keresett a rendőrség. Az eltűnést a néni fia jelentette a hatóságnak. Bár a nyomozók a kezdetektől sejtették, bűncselekmény történhetett, az ügyet csak azt követően minősítették át, hogy egy terepkutatás alkalmával rátaláltak Cs.-né Vera néni holttestére. Bár a test legalább két hónapja feküdt élettelenül, kikezdte a kora tavasszal érkezett szokatlan meleg, és az állatok is, az orvosszakértői vélemények egyértelműen kimutatták azokat a külsérelmi nyomokat, melyek ma bizonyítják, a 71 éves asszonyt nagyon csúnyán összeverték a halála előtt.

Fia ápolta

Az első tárgyalási napon ismertetett vádiratból kiderül, Cs. Ferencné beteg volt, évek óta ápolásra, gondozásra szorult. Az ápolást a vádlott, azaz Vera néni fia vállalta, melyért az önkormányzat Egészségügyi és Szociális Bizottsága ápolási díjban is részesítette. Cs. Tamás vásárolt az anyja részére, feliratta gyógyszereit a háziorvossal, és az idős nőnek a lakáson belül is szükség szerint segítséget nyújtott. De többször magára hagyta beteg anyját, vagyis ápolási kötelezttségét nem teljesítette maradéktalanul. A sértett március közepén is és a hó végén is teljesen egyedül volt otthon a kihűlt lakásban. A szomszédok segítettek begyújtani neki a konvektort.

Egyre nagyobb tehernek érezte

A vádirat szerint bár az asszony nem volt teljesen mozgásképtelen, és a lakásban elboldogult, valamennyire el tudta látni magát, fia mégis egyre nagyobb tehernek érezte a gondozását. Több alkalommal is megjegyezte, hogy otthonba adná idős, beteg édesanyját. A férfinak nem volt munkahelye, csak alkalmi munkákat vállalt néha, a lakás környéki presszókban mégis szinte mindennapos vendég volt. Ha ivott, kiszámíthatatlanná, agresszívvé vált. Ilyenkor anyját is megverte. 2002-ben a nő komoly sérüléseket szenvedett. Néhány évvel később egy alkalommal egy öreghegyi ismerőséhez menekült saját fia elől.

Brutális, tényleg csak erős idegzetűeknek!

Elérkezett 2014 áprilisa, amikor Cs. Ferencné "eltűnt". A vád szerint Cs. Tamás akkor is részegen ment haza, amit anyja szóvá tett neki. Veszekedni kezdtek, majd a férfi arcon ütötte az anyját, akinek eleredt az orra vére. Az asszony a fürdőszobába ment, hogy a vért lemossa az arcáról, de fia követte. A fürdőben megragadta a haját, és fejét legalább kétszer a fürdőkádba ütötte. A vádirat hosszan taglalja, milyen sérüléseket szenvedett a nő, orrcsontja, álla csontja több helyen eltört, arcürege darabokra tört. Az ütések következtében eszméletét veszítette, így gyakorlatilag megfulladt a saját vérétől. A szakértői vélemények szerint az asszony legalább 15 percen át haldolklott, fuldoklott saját vérében. A fia mindezt végignézte, anélkül, hogy segített volna, vagy segítséget hívott volna anyjához. Aztán a nyomokat is eltüntette.

A vért a bútorokról letörölte, a padlóról felmosta. A holttestet néhány napig nyugton hagyta a lakásban, majd rájött, hogy hűtenie kellene, ha el akarja kerülni a bomlás bűzös árulkodó szagát. A hűtőládában lévő gyümölcsöket a szomszédoknak ajándékozta, majd anyja testét a ládába gyömöszölte. Újabb napok teltek el, majd Cs. Tamás megkérte egyik ismerősét, segítsen már neki elvinni a hűtőládát öreghegyi telkére. Azért, hogy tettére megfelelő ok is legyen, eljátszotta, hogy a hűtőláda elromlott. Áramtalanította, majd a test mellett még hűtőládában lévő kiolvadt zöldségeket átvitte a szomszédnak - mondván elromlott a hűtőláda, és ők most nem tudják felhasználni az ételt. A ládát körbetekerte ragasztószalaggal. Majd az ismerős, Ny. Z. tanú anélkül, tudta volna mit rejt a láda, segített azt elvinni a telekre, a vádlott hétvégi házához.

Amikor Cs. Tamás egyedül maradt, a testet kivette a ládából és a telektől körülbelül 1100 méterre, egy áteresz medrébe rejtette.

Május 5-én eljátszva az aggódó fiút, bejelentette anyja eltűnését. Az asszonyt két hónapon át keresték a hatóságok. Június 18-án egy terepkutatás során így találtak rá a holttestre.

Bár a szakértők szerint a férfinak személyiségzavara van, a cselekmény elkövetésének idején beszámítható volt. "Kóros elmeállapot fennállása nem igazolható" - áll a vádiratban.

A Veszprém Megyei Főügyészség egy rend beli halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat Cs. Tamás ellen és indítványozta börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását.

A kép illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.