Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Szeptember 10. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Csak egy gyógyír van az építőipar bajára: a vevő

Csak egy gyógyír van az építőipar bajára: a vevő

Megtartották az Első Magyar Építőanyag-és Burkolatkereskedők Hálózatának (MÉBKER) őszi rendezvényét. Az esemény témája a mélyponton lévő építőipar problémáira adható egyetlen válasz volt: a vevőszerzés.

A programban marketing témájú előadások mellett, az Ivánka Studio társalapítójának nemzetközi sikerük titkáról szóló előadása szerepelt, valamint bemutatásra kerültek a Hálózat közös őszi kampányai. Az eseményen mintegy ötven kereskedő vett részt az ország minden részéről.

Megnyitójában Markovich Béla a MÉBKER elnöke hangsúlyozta az új vevőszerzés fontosságát, melyben az internet szerepe döntővé vált. Kiemelte, hogy megváltozott az értékesítés folyamata, sokkal hosszabb idő alatt és sokkal körültekintőbben hoznak döntést a vevők. A döntés előtt tájékozódnak az interneten, ezért létkérdés, hogy minden boltnak legyen honlapja. Emellett hangsúlyozta a vevőkel való kapcsolatépítés és kapcsolattartás fontosságát.

Szabácsik Gergely a Nagyker Marketing tanácsadója előadásában már pontos módszereket mutatott be, melyekkel könnyen építhető adatbázis. Például a honlapon elhelyezett ingyenes tudásanyaggal, kuponnal, vagy az üzletben adott kisebb ajándékkal regisztrációért cserébe. Emellett azt tanácsolta, hogy az érdeklődőkkel hírlevélen keresztül tartsanak kapcsolatot, nyújtsanak segítséget a döntéshez, hogy amikor dönt a vevő, számoljon velük.

Majd bemutatta a MÉBKER által öt nagy gyártóval létrehozott „Építkezem - felújítok kampányt”, melynek célja egy kutatás keretében megismerni a hazai építkezési és felújítási szokásokat, valamint egy építtetői adatbázis építése. A kampánynak része egy olyan magazin, melyet a programban részt vevő kiskereskedések adhatnak a vevőiknek, és amely több, mint egymillió forint értékű kupont tartalmaz. Szabácsik Gergely elmondta, hogy a kampány alig néhány napja indult, de nagyon kedvező a fogadtatása.

Pálfy Levente a Mapei Kft. marketing osztályvezetője bemutatta a MÉBKER őszi kampányát, melynek keretében a vásárlás értékétől függően ajándékok közül választhatnak a vásárlók. A kampányhoz a MÉBKER minden olyan kommunikációs és promóciós eszközt biztosít, mely szükséges ahhoz, hogy a résztvevő tagok eredményesen indíthassák el a kampányt kereskedésükben.

A napot Ivánka András előadása zárta, képet adva arról, hogy milyen lehetőségek rejlenek a betonban. Előadásában arról beszélt, hogyan lett egy hazai kisvállalkozásból nemzetközi szinten elismert, és keresett márkanév. Ivánka András kiemelte, hogy sikerük titka, hogy más szemmel nézik a világot és a hagyományos dolgokat újragondolják. Munkájukkal meg szeretnék változtatni az emberek sztereotípiáit a betonnal kapcsolatban.

„Az építőipar mai nehéz helyzetében létfontosságú az értékesítési és marketing készségek javítása. Nagyon intenzív verseny folyik a vevőkért, amelyben folyton meg kell újulni. Egy gyártó cég csak akkor lehet sikeres, ha a partnerei, a kiskereskedések is azok. A Mapei ezt felismerve két éve közvetlenül támogatja, segíti a partnereit. Kezdetben negyvenen voltunk, ma a tagságunk több mint száz tagot számlál” - mondta az esemény kapcsán Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője, a MÉBKER elnöke.

A MÉBKER következő rendezvénye várhatóan novemberben lesz, amikor értékelésre kerülnek a kampány eredményei, valamint a Hálózat egész évi munkája.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.