Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Április 23. 13:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csak akkor menjen a hulladékudvarba, ha feltétlenül szükséges

Csak akkor menjen a hulladékudvarba, ha feltétlenül szükséges

A Közszolg Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, biztosan szerveznek házhoz menő lomhulladék begyűjtést az idei évben is.

Mint ismeretes, a társaság a jelenlegi helyzetben elhalasztotta a házhoz menő lomhulladék begyűjtési akcióját. Mészáros Csaba elmondta, mivel a korlátozó intézkedések május elejéig biztosan hatályban maradnak, és várhatóan azt követően is csak fokozatos és lassú enyhítési folyamat veszi majd kezdetét, ezért májusban sem indul el a szolgáltatás. A későbbeikről május közepén hoznak döntést.

A Közszolg Kft. ügyvezetője hozzátette, törvényi előírás, hogy évente egy lomhulladék begyűjtést szervezzenek. Amennyiben a legrosszabb forgatókönyv valósul meg és a járvány elhúzódik, alternatív módon, de abban az esetben is lesz házhoz menő lomtalanítás idén is. Azoknak, akiknek ezekben a hetekben, hónapokban keletkezik lomhulladéka, lehetősége van azt elszállítani a Szabó Dezső utcai hulladéludvarba, amely a megszokott rendben üzemel.

Mészáros Csaba ugyanakkor arra kéri a lakosságot, hogy a hulladékudvar szolgáltatásait csak valóban indokolt esetben vegyék igénybe. Hozzátette, húsvét környékén kígyózó sorok alakultak ki a hulladékudvarnál, amely a jelenlegi helyzetben nem veszélytelen. A hulladékudvar egyébként óvintézkedéseket vezetett be, tekintettel arra, hogy személyes találkozás nélkül nem oldható meg a hulladék lerakása, a dolgozók maszkot viselnek, az érkező autósokat már a kapuban megállítják, hogy ne kelljen az irodába befáradniuk az ügyfeleknek, valamint egyszerre csak két gépkocsit engednek be a hulladékudvar területére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.