Városlista
2022. augusztus 11, csütörtök - Zsuzsanna

Hírek

2022. Július 30. 11:10, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csak a magántulajdonú gépjárművek számára tartják fenn a 480 forintos üzemanyagárat!

Csak a magántulajdonú gépjárművek számára tartják fenn a 480 forintos üzemanyagárat!

Rendkívüli kormányinfót tartott Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hétfőn leáll a százhalombattai kőolaj-finomító karbantartás miatt, melyet korábban már elhalasztottak, de tovább nem halasztható. A kieső üzemanyagot pótolni kell, külföldről behozott finomított üzemanyaggal, vagy pedig a stratégiai készlet felszabadításával lehetséges ez.

A háború és a szankciós politika Gulyás szerint lehetetlen helyzetet teremtett az energiaellátásban, és senki nem tudja garantálni, hogy ősszel biztosított lesz a kőolajszállítás. A stratégiai készlet teljes felszabadítása ezért nem lehetséges. Csak annyit tudnak felszabadítani, aminek a visszapótlására a következő fél-háromnegyed évben van lehetőség, ezért a stratégiai készletek negyedét szabadítják csak fel. Mivel ez nem lesz elegendő, a készleteket csak a lakosság fogja tudni igénybe venni hatósági áron.

A kormány a MOL javaslatára arról döntött, hogy a 480 forintos garantált árat a magántulajdonú gépjárművekre, a taxikra és a mezőgazdasági gépekre tartják fent.

Címkék: üzemanyagár

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 19:22, csütörtök | Helyi

Újabb csőtörés a Vásár utcában

A 300-as főnyomócső tört el ismét, a víztorony kiürült, így rövid ideig akadozhat a vízszolgáltatás a város egyes pontjain.

2022. Augusztus 10. 14:16, szerda | Helyi

50 helyett 127 km/h-val hajtott Ihászon a fiatal sofőr

A megengedett sebesség dupláját is túllépte a sofőr, a rendőrök intézkedés alá vonták.

2022. Augusztus 10. 09:03, szerda | Helyi

Rendőrségi toborzó iroda nyílt Pápán

A rendőrök minden hétköznap várják a rendőri hivatás, a szerződéses határvadász és az iskolaőr szolgálat iránt érdeklődőket.

2022. Augusztus 09. 09:23, kedd | Helyi

Pápai cégek irodáiba, vagy üzleteibe törtek be

A Pápai Járási Ügyészség indítványára két, főként lemezkazettákra szakosodott, betöréses lopásokkal gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a bíróság, harmadik társukat pedig bűnügyi felügyelet alá helyezte.