Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Július 30. 11:10, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Csak a magántulajdonú gépjárművek számára tartják fenn a 480 forintos üzemanyagárat!

Csak a magántulajdonú gépjárművek számára tartják fenn a 480 forintos üzemanyagárat!

Rendkívüli kormányinfót tartott Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter.

Hétfőn leáll a százhalombattai kőolaj-finomító karbantartás miatt, melyet korábban már elhalasztottak, de tovább nem halasztható. A kieső üzemanyagot pótolni kell, külföldről behozott finomított üzemanyaggal, vagy pedig a stratégiai készlet felszabadításával lehetséges ez.

A háború és a szankciós politika Gulyás szerint lehetetlen helyzetet teremtett az energiaellátásban, és senki nem tudja garantálni, hogy ősszel biztosított lesz a kőolajszállítás. A stratégiai készlet teljes felszabadítása ezért nem lehetséges. Csak annyit tudnak felszabadítani, aminek a visszapótlására a következő fél-háromnegyed évben van lehetőség, ezért a stratégiai készletek negyedét szabadítják csak fel. Mivel ez nem lesz elegendő, a készleteket csak a lakosság fogja tudni igénybe venni hatósági áron.

A kormány a MOL javaslatára arról döntött, hogy a 480 forintos garantált árat a magántulajdonú gépjárművekre, a taxikra és a mezőgazdasági gépekre tartják fent.

Címkék: üzemanyagár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.