Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. November 03. 09:23, vasárnap | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Concordia Motax KC - Győzelem a listavezető ellen

Concordia Motax KC - Győzelem a listavezető ellen

Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság zöld csoportjának hetedik fordulójában a 100 százalékos teljesítménnyel az élen álló Péccsel találkozott a Concordia Motax KC Pápa.

Hatból hat siker állt az akadémisták neve mellett a feldobás előtt, a hazai pálya azonban a pápaiak mellett szólt.

A pécsiek kezdték jobban a meccset, 0-4 után aztán összekapta magát a Pápa és egy 13-0-s futással hamar nagy előnyre tett szert, a vendégek mestere időt is kért. Ivica Mavrenski fejmosása hatott tanítványaira, hiszen magára talált a Pécs, gyors indításokkal és Benke tripláival a negyed végére megfordította az állást (10. perc 23-24).

A második negyedben a hazai védekezés továbbra sem állt össze, a vendégek könnyű ziccereket dobva a nagyszünetre tízpontos előnnyel mehettek (34-44).

Az apró hibák ellenére kiválóan kezdte a második félidőt a Motax, egy 7-0-s futással három pontra zárkózott, egy sportszerűtlen fault után már csak egy pont volt a különbség (43-44), sőt a negyed derekán Keller ziccerével már a Pápa vezetett (47-46). Az előny nem tartott sokáig, a Pécs megint megrázta magát, Váits és Meleg kosaraival nyolcra növelte a különbséget, ám Kálmán időkérését követően ismét a hazaiak felé billent a mérleg nyelve, a döntés az utolsó felvonásra maradt (57-55).

Dobrijevic hármasával kezdődött a negyedik negyed, majd Horváth Attila percei következtek, a csapatkapitány két triplát helyezett el a gyűrűbe (63-58), innentől kezdve pedig már nem engedte ki a kezéből a meccset a hazai alakulat, mely Murai két büntetőjével 11 ponttal megnyerte a találkozót. A PKC hazai pályán továbbra is veretlen, míg az akadémisták elszenvedték idei első vereségüket.

Concordia Motax KC Pápa - Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs 76-65 (23-24, 11-20, 23-11, 19-10)

Kálmán László: Jól kezdtük a mérkőzést már az elején jó ritmust fogtunk, a második negyedben azonban a védekezésünk kudarcot vallott. A csapat tartását mutatja, hogy a második félidőben 20 pontot rávertünk a listavezetőre, ez is bizonyítja, hogy mennyire akartuk ezt a győzelmet. Bebizonyítottuk magunknak és a szurkolóiknak, hogy merészebb céljaink is lehetnek, de a földön maradunk és dolgozunk tovább, meglátjuk mire lesz elég.

Concordia Motax KC Pápa: Balla 6, Murai 17, Keller 6, Sonyák 19/12, Hódi 6/6, cserék: Horváth A. 13/12, Burai 4, Márton 5/3, Kocsis, Kovács, Bakos, vezetőedző: Kálmán László.
Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs: Vukas, Scherer 8, Benke 16/9, Meleg 16/3, Dobrijevic 12/3. Csere: Fülöp Zs. 2, Rosic 4, Rátvay 2, Váits 3, Fekete 2., vezetőedző: Ivica Mavrenski.

Forrás: Pápa-ma.hu

Címkék: kosárlabda, pápa kc, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.