Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Október 04. 16:27, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Civilek petíciója: Özönlenek az aláírások!

Civilek petíciója: Özönlenek az aláírások!

A magukat Pápai Polgároknak nevező civileket is meglepte, hogy ez az - elsősorban a belvárost érintő - problémahalmaz mennyire megmozgatta a helyieket.

A közelmúlt eseményei nyomán összeverbuválódott néhány pápai civil (köztük a cikk szerzője is), hogy ne csak beszéljenek, hanem tegyenek is valamit azért, hogy egy élhetőbb, tisztább, jobb hely legyen Pápa városa. Petícióban foglalták össze mindazt, ami megnehezíti - elsősorban a belvárosban élők életét - de ami zavarhatja azokat is, akik csak különböző okok miatt Pápa központjában járnak és fájó szívvel tapasztalják, hogy mennyien nem becsülik meg mindazt a szépet, ami körülvesz bennünket.

A petícióban javaslatokat is megfogalmaznak, mind a rendőrség, mind pedig az önkormányzat felé, a helyzet jobbítása érdekében:

• rendszeres és folyamatos rendőri jelenlét az érintett területeken (belváros utcái, Fő tér, Várkert, buszpályaudvar, vasútállomás stb.),

• a közterület-felügyelet hatékony bevonása, feladatkörük kiterjesztése a fenti problémák enyhítésére,

• a kamerarendszer kibővítése segítheti a jelenleg következmény nélküli szabálysértések (köz- és magánvagyon rongálása, szemetelés) rendeletekkel támogatott szankcionálását,

• önkormányzati rendészet létrehozása (2011. évi CLXXXIX. törvény [Mötv.] 13. § (1) bekezdés 17. pontja alapján).

A teljes petíció ezen a linken érhető el, ahol alá is írható bárki számára. A kedden este közzétett kezdeményezéshez már 800-an csatlakoztak, de nyomtatott formában is terjednek az ívek belvárosszerte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.