Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2024. Február 20. 14:47, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Civil egyesületet alapított Süle Zsolt

Civil egyesületet alapított Süle Zsolt

A Jobbik-Konzervatívok helyi elnöke, önkormányzati képviselője a helyi ügyeket kívánja előtérbe helyezni, ezért civilekkel működne együtt a jövőben, és indulna el a júniusi önkormányzati választásokon.

Hosszú idő óta tartott újra sajtótájékoztatót Süle Zsolt, amelynek helyszíne egy Szent István úti üzlethelyiség volt - mint a sajtótájékoztató során kiderült, az nem a Jobbik pártirodája, hanem a bejegyzés alatt álló egyesület székhelye lesz. A politikus ugyanis társaival együtt megalakította az Élhető, gyarapodó városért! - egyesületet. - Meg kell újulnia az ellenzéknek, ki kell bővíteni a pártok együttműködését, azokkal a párton kívüli civilekkel, akik már tettek, és a jövőben is tenni kívánnak a városért, megfontolandó gondolataik javaslataik vannak - fogalmazott Süle Zsolt, aki szerint a helyi közéletből minél inkább ki kell vonni az országos politikát.

- Egy élhetőbb várost szeretnénk, kevesebb bűncselekménnyel, szeméttel, jogsértéssel és kátyúval, kevésbé fojtogató közélettel, és több mosollyal, nevetéssel az emberek arcán, továbbá egy minden tekintetben gyarapodó várost - ismertette röviden az egyesület céljait Süle Zsolt.

A politikus ugyan civil egyesületről szól, mégis politikai ciklusokról beszél, utalva arra, hogy az egyesületnek helyi politikai ambíciói vannak. Mint mondta, nem titkolt célja, hogy jelöltet állítsanak a júniusi önkormányzati választáson, de nem zárta ki az együttműködést sem más politikusokkal. Úgy fogalmazott, hogy meg fog keresni a város közéletében már aktív szereplőket, politikusokat, felajánlva nekik az együttműködés lehetőségét. Süle Zsolt szerint egy pártok felett álló helyi szervezet - amelyhez kormánypárti érzeműek csatlakozását is várják - sokkal eredményesebben tud részt venni a pápai közéletben.

Kérdésünkre válaszolva elmondta, nem látja ellentmondásosnak, hogy a Jobbik-Konzervatívok helyi szervezetének elnökeként civil egyesületben képzeli el a helyi közéleti szerepvállalását, hiszen el kívánja választani a helyi és az országos ügyeket. Az egyesület tevékenysége mellett párttagságát is meg kívánja tartani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.

2024. Április 22. 14:00, hétfő | Helyi

A város több pontján szedték a szemetet

A Föld napja alkalmából ma a Pápai Médiacentrum felhívására szedték a város több pontján a szemetet, tegnap pedig a Közösen Pápáért Egyesület aktivistái gyűjtötték össze az eldobált hulladékot a belvárosban.