Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Február 20. 14:47, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Civil egyesületet alapított Süle Zsolt

Civil egyesületet alapított Süle Zsolt

A Jobbik-Konzervatívok helyi elnöke, önkormányzati képviselője a helyi ügyeket kívánja előtérbe helyezni, ezért civilekkel működne együtt a jövőben, és indulna el a júniusi önkormányzati választásokon.

Hosszú idő óta tartott újra sajtótájékoztatót Süle Zsolt, amelynek helyszíne egy Szent István úti üzlethelyiség volt - mint a sajtótájékoztató során kiderült, az nem a Jobbik pártirodája, hanem a bejegyzés alatt álló egyesület székhelye lesz. A politikus ugyanis társaival együtt megalakította az Élhető, gyarapodó városért! - egyesületet. - Meg kell újulnia az ellenzéknek, ki kell bővíteni a pártok együttműködését, azokkal a párton kívüli civilekkel, akik már tettek, és a jövőben is tenni kívánnak a városért, megfontolandó gondolataik javaslataik vannak - fogalmazott Süle Zsolt, aki szerint a helyi közéletből minél inkább ki kell vonni az országos politikát.

- Egy élhetőbb várost szeretnénk, kevesebb bűncselekménnyel, szeméttel, jogsértéssel és kátyúval, kevésbé fojtogató közélettel, és több mosollyal, nevetéssel az emberek arcán, továbbá egy minden tekintetben gyarapodó várost - ismertette röviden az egyesület céljait Süle Zsolt.

A politikus ugyan civil egyesületről szól, mégis politikai ciklusokról beszél, utalva arra, hogy az egyesületnek helyi politikai ambíciói vannak. Mint mondta, nem titkolt célja, hogy jelöltet állítsanak a júniusi önkormányzati választáson, de nem zárta ki az együttműködést sem más politikusokkal. Úgy fogalmazott, hogy meg fog keresni a város közéletében már aktív szereplőket, politikusokat, felajánlva nekik az együttműködés lehetőségét. Süle Zsolt szerint egy pártok felett álló helyi szervezet - amelyhez kormánypárti érzeműek csatlakozását is várják - sokkal eredményesebben tud részt venni a pápai közéletben.

Kérdésünkre válaszolva elmondta, nem látja ellentmondásosnak, hogy a Jobbik-Konzervatívok helyi szervezetének elnökeként civil egyesületben képzeli el a helyi közéleti szerepvállalását, hiszen el kívánja választani a helyi és az országos ügyeket. Az egyesület tevékenysége mellett párttagságát is meg kívánja tartani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.