Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. Október 16. 14:21, vasárnap | Belföld
Forrás: HírTV

Chipsadós termék lesz a cukrozott sör is

Chipsadós termék lesz a cukrozott sör is

Bekerült a cukrozott sör a chipsadós termékek körébe, emelkedik több illeték, településadót vethet ki az önkormányzat - többi között ilyen változások lesznek a jövő évi adótörvényekben.

A cukrot tartalmazó sör és az alkoholos üdítő népegészségügyi termékadója 20 forint lesz literenként. A korábbi termékek közül csak az energiaital literenkénti 250 forintos adója nem változik. Az üdítőitalé literenként 5-ről 7 forintra, a süteményé kilogrammonként 100-ról 150 forintra a sós snack és az ételízesítő pedig 200-ről 250 forintra emelkedik. A kávé után mégsem kell fizetni. Átalakul az autók átírási illetéke: a jövőben a motor teljesítményétől és a kocsi korától függ majd az illeték mértéke. Változnak a bírósági illetékek is: a válóper után például 30 ezer forintot kell fizetni a jövőben.

Jövőre az önkormányzat települési adót vethet ki, de az új közteher levonható lesz az iparűzési adóból, valamint nem állapítható meg törvényben szabályozott közteher tárgyára, így jövedelemre, adózás előtti eredményre és árbevételre. Az önkormányzat által kivetett építmény- és telekadó nem haladhatja meg az ingatlan forgalmi értékének a 3 százalékát. Felgyorsul az ingatlanilleték kivetése: az ingatlan megszerzéséről az ingatlan-nyilvántartási eljárás befejezését követő 8 napon belül értesíti a földhivatal az adóhatóságot. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt