Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Június 16. 09:31, hétfő | Helyi

Célba értek a Babettások

Célba értek a Babettások

Hogy kibírták-e a balaton körüli utat a jó öreg babetták? Örültek-e az érdekes jövevényeknek a fonyódi gyermekotthon lakói? Pozsonyi Viktória beszámolójából minden kiderül.

Június 6-án8 órakor indultunk Pápáról Szigligetre. Útba ejtettük a gyulakeszi-i hírhedt velős melegszendvicsezőst, ahol egy velős pirítóst vettünk magunkhoz. A Babetta Team 11.00-kor indult útjára. Badacsonyörsön némi technikai probléma adódott, de sikerül a hibát elhárítani, így gondtalanul folytatódhatott utunk. A technikai személyzet előrehaladt és Balatonakaliba „strandoltunk”, némi lábáztatás és napfürci koronázta meg a napunkat, majd érkezett a telefonhívás, hogy pöti malőr van a Babettázóinkkal. Az egyik motorkerékpár úgy gondolta, hogy itt a vég…. így átszerveződött a csapatunk. A szállásunk Balatonalmádiban várt bennünket tárt karokkal, de ekkor még néhány km állt előttünk…

Herkules Sportszállóban megérkezve nagyon kedves fogadtatásban volt részünk. A képek alapján az időutazás kifejezés ebben az esetben helytálló.


Miután mindenki megtalálta esti fekvőhelyét, elfoglaltuk a kertet, és elővettük a Balaton térképet, hogy a következő napot átbeszélhessük.
Csapatunk 2 tagjának Pápára vezetett útja, hogy a hiányzó alkatrészt leszállítsa. Elkezdődött a taktikai megbeszélés, melynek során felmerült, hogy a holnapi nap folyamán a Babettáinknak több pihenőre van szükségük, ezért úgy döntöttük, hogy több megállóhelyet iktatunk be.
Kiderült idő közben, hogy a szállásunktól két házra egy remek szakember lakozik Norbert személyében, így Gyuri és Lacus szerelő csapata egy új taggal bővült, köszönjük neki ezúton is az önzetlen segítséget.

Szombat reggel… (2.nap) szomszédunk Norbert nagy büszkeséggel érkezett kezében a reggeli Naplóval, amiben szerepelt csapatunk. ez mindannyiunkat nagyon felvillanyozta a tegnapi nap technikai problémái után. Amikor szállásadónk olvasta a cikket és látta, hogy nemes céllal indultunk útnak, előpattant két zsák ruhával, hogy jutassuk el Fonyódra a gyerekotthonba. Ez igazán kedves gesztus volt, ezúton is köszönjük. És menetünk folytatódott. A Babetta Team csapata rengeteg pozitív visszajelzést és támogatást kaptak motoros kollégáiktól. A HAJRÁ FIÚK és KITARTÁST kiabálták a nagy motorosok. Most egy pár gondolat a srácoktól: Első megállónk Éva néni kis rétesezője a (ahogy a baracklekvár a túró alól kibuggyant).Balatonkenesén bebizonyították a motorok, hogy remek felkészítésben vettek részt, hiszen szinte „havas” hegycsúcsokig emelkedtünk. Sajnos a meleggel mi sem tudtunk mit kezdeni, úgyhogy egyikőnk motorja túlmelegedett és tolni kellett a domb felétől. És mivel ugye minden emelkedő egyszer lejtővé válik, elégtételként bicikli funkcióban gurultunk le, hogy a motort ezáltal is hűtse a menetszél. Egy kis mártózás a Balatonba… ki így ki úgy… Ezek után az őrületek városa következett , Siófok ahol tényleg megtapasztaltuk mi az Aranypart. Továbbhaladva a Ducati találkozóba csöppentünk, ahol nagy tapsvihar és éljenzés fogadott bennünket, hatalmas élmény volt. Remek érzés, hogy vannak még igazán jó emberek. A szállásunkra 17 órakor érkezünk meg.
Csodálatos környezet és két táltos paripa, Tulipán és Táltos valamint vendéglátónk Mónika fogadott bennünket.
Mindenki elfoglalta szobáit és kezdődött az élménybeszámoló és csapatunk tagjának Norbinak a születésnapi bulija.

3. nap! 2014. június 8.

11 órakor indultunk utunk célállomásához, mindenkiben megannyi kérdés….
Milyen fogadtatás vár bennünket. A felajánlásoknak fognak örülni a gyerekek, várnak-e minke...
De vártak!!!!! Nagyon örültek nekünk. Nagyon nagy örömmel fogadták az ajándékokat. Az egyik kislánynak épp aznap volt a születésnapja, és várta nagyon az apukáját, de nem jött…Szívünk összeszorult, szomorú, sok ilyen történetet hallani, de közvetve megélni szívszorító…elgondolkodtató!!!
Körbevezettek minket az otthonukban, és elmesélték kis élettörténetüket, melyen mindannyian megdöbbentünk, hogy ezek a gyerekek inkább ezt az Intézményt tekintik saját otthonuknak mint az igazit.
A gyerekek és talán az Intézmény igazgatója sem hitte el, hogy mi ezt tényleg komolyan gondoltuk, és mikor megjelentünk, akkor tudatosult bennük hogy igen, ez igaz!!!!
Nagyon örültek az ajándékoknak egyaránt a gyerekek és gondozóik, valamint az igazgató Úr is!

Ezúton is hálásak vagyunk a szponzorainknak, hogy ezt meg tudtuk valósítani !
KÖSZÖNJÜK NEKIK:
a PETECZKY –nek, a SHOCO-BON-nak, a MEISTER-HOLZ KFT-nek, BVS-nek, PRINT-COPY BT.-nek, BORSITS ÉS TÁRSA KFT.-nek, a PONTJÓ GRAFIKA STÚDIÓ-nak, a RELUX-REDŐNY 94’ KFT-nek, a MOTAX AUTÓUDVAR-nak, és a MIKLÓS MOBIL KFT- nek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.