Városlista
2023. november 30, csütörtök - András, Andor

Hírek

2012. Február 22. 07:11, szerda | Külföld
Forrás: mno / Hír TV

Castro megtérését várják

Castro megtérését várják

A világsajtó a napokban arról cikkezik, hogy a volt kubai kommunista diktátor, Fidel Castro megtér, és a pápa közelgő kubai látogatása alkalmával akár bűnbocsánatot is kérhet.

A XVI. Benedek márciusi útjának egyik magát megnevezni nem kívánó szervezője szerint Fidel Castro élete végéhez közeledik, és utolsó éveiben egyre közelebb került a valláshoz és Istenhez. Elemzők szerint kétségtelen, hogy a volt kubai vezető jobb viszonyban van a Vatikánnal, mint korábban, ennek ellenére nem valószínű, hogy Fidel Castro meggyónja bűneit XVI. Benedeknek.

HírTV / mno

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 30. 09:17, csütörtök | Külföld

Megérkeztek Romániába a Norvégiától vásárolt első F-16-os harci repülők

Megérkezett Romániába a Norvégiától vásárolt első három F-16-os harci repülőgép - közölte szerdán a román védelmi minisztérium (MAPN).

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Ferenc pápa még nincs jól, ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét

Ferenc pápa a szerdai általános audiencián azt mondta, hogy még nincs jól, s ismét egy munkatársa olvasta fel beszédét influenzás megbetegedése miatt.

2023. November 28. 06:00, kedd | Külföld

Vatikán: Ferenc pápa jobban van

Ferenc pápa állapota jó és stabil, nincsen láza és légzési nehézségei is enyhültek - közölt új információkat az egyházfő egészségének javulásáról Matteo Bruni szentszéki szóvivő hétfőn.